Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Geachte heer,

Ik wordt verdacht van vernieling overige objecten en ik heb een verklaring afgelegd en ondertekend bij de politie.

Nu heeft een kennis van mij ook een verklaring afgelegd en duidelijk gemaakt dat hij de ruit heeft ingegooid en niet ik. Nu kreeg ik van de politie te horen dat er twee getuigen zijn (1) desbetreffende persoon waar de ruit van is (2) een vriend/familielid dus geen onafhankelijke getuigen maar zou houden wel vol dat ik het gedaan heb. Nu kreeg ik van de politie te horen dat ze de verklaringen over gaan dragen aan de officier van justitie en dat die dan gaat oordelen of het een rechtzaak wordt of dat het bij een boete/vergoeding blijft.

Ik heb nog geen contact gehad met een advocaat omdat ik even af wil wachten waar de officier van justitie mee zal komen.

Is dit verstandig en wat voor advies zou u mij willen geven.

Zodra u een dagvaarding ontvangt of een uitnodiging voor een taakstrafzitting bij de officier van justitie, is het verstandig om een advocaat in te schakelen als u meent dat dat recht zou doen aan uw belangen. U moet er rekening mee houden dat daaraan kosten zijn verbonden. Bent u scholier of student of heeft u een bijstandsuitkering dan zijn de kosten relatief laag, maar hebt u een reguliere baan dan kan het soms verstandiger zijn om de boete te betalen oid. U kunt rechtstreeks contact met mij opnemen via de direct contact optie op deze website. Ik kan u dan meer specifieke informatie geven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag