Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte dame/heer,

Vanmorgen vroeg is mijn vrouw door haar rug gegaan en kan geen kant op. Zij kon absoluut niet alleen naar de fysiotherapeut vandaag en was ook niet in staat om onze zoon naar school te brengen. Ik heb mijn werkgever gebeld en aangegeven dat ik haar naar de fysiotherapeut moet brengen en onze zoon naar school moet brengen. Daarna heb ik vanuit huis een beetje kunnen werken, maar niet de volle 8 uur. Heb ik recht op zorgverlof voor het deel dat ik mijn vrouw heb gebracht/gehaald én voor het wegbrengen van onze zoon?

Alvast dank, groet.

Bij CAO of met de OR kunnen hierover afspraken zijn gemaakt. Anders geldt de wet en heeft u bij kortdurend zorgverlof recht op 70% van uw loon. Zie http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verlof-en-vakantie/kortdurend-zorgverlof?utm_campaign=sea-t-verlof_en_vakantie-a-kortdurend_zorgverlof&utm_term=zorgverlof&gclid=CJipj9OM9bkCFQFf3godxGIA7A

Beoordeel dit antwoord:

Geachte heer,

Bij deze een korte beantwoording van uw mail/vraag. Kortdurend zorgverlof is bedoeld om enkele dagen noodzakelijke zorg aan (pleeg)kinderen, de partner of ouders te kunnen geven/verstrekken.
De werkgever betaalt MINSTENS 70% van het loon door. Werknemers kunnen meerdere keren per jaar kortdurend zorgverlof opnemen. Er geldt wel een maximum van 2 maal het aantal uren dat iemand in een week werkzaam is.
Kortdurend zorgverlof kan worden aangevraagd bij de werkgever. Deze kan dit verzoek alleen weigeren als door het verlof het bedrijf of de organisatie in ERNSTIGE problemen komt.
Wel mag de werkgever om een doktersverklaring vragen. Als het zorgverlof eenmaal is begonnen mag de werkgever dit niet meer stoppen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag