Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte dame/heer,

Sinds mijn indiensttreding bij mijn werkgever, word ik gedetacheerd naar een ander bedrijf. Dit bedrijf heeft besloten mij niet meer in te huren (niet vanwege mijn functioneren o.i.d.). Mijn werkgever kan mij geen passend werk bieden, maar heeft mij aangeboden dat ik tijdens werktijd mag solliciteren. Totdat ik een andere baan heb gevonden, is mij gevraagd om hand- en spandiensten (hele andere dan mijn eigen werk) voor mijn collega's te verrichten. Wat zijn mijn rechten en plichten? Moet ik dit accepteren? Kan mijn werkgever mij ontslaan vanwege het feit dat hij mij niet meer kan detacheren? Bij voorbaat dank voor uw reactie!

Ik ga er van uit dat u een vast contract heeft. In dat geval kan de werkgever u vragen om vergelijkbaar werk te verrichten als hij u niet meer kan uitlenen aan het andere bedrijf. Uw werkgever kan beƫindiging van de arbeidsovereenkomst vragen bij de rechter of het UWV als hij geen andere vergelijkbaar werk voor u heeft.

Beoordeel dit antwoord:



Gezien de situatie kan uw werkgever wellicht een ontslagvergunning krijgen (bij het UWV) of succes hebben bij de kantonrechter. Beide routes verdienen - in de regel- niet de voorkeur. Maar dat kan in uw geval ook anders zijn. Of u bepaalde werkzaamheden mag weigeren hangt onder meer af van wat daarover in uw overeenkomst staat en wat voor werkzaamheden het zijn.
Ik raad u aan uw situatie met een arbeidsrechtjurist te bespreken.

U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag