Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte,
Begin september 2012 ben ik een 2 jarig abonnement/lidmaatschap aangegaan bij een sportschool met meerdere vestigingen in Nederland. Eind september 2012 heb ik gedwongen mijn huis te koop moeten zetten. Eind februari 2013 heb ik een akkoord kunnen bereiken op de verkoop van mijn huis om deze per 1 april over te dragen. Om deze reden heb ik omstreeks 27 februari 2013 mijn abonnement bij de sportschool, die een vestiging had op 3 minuten fietsafstand van mijn woning, schriftelijk opgezegd. Dit deed ik onder de mogelijkheid gesteld in de voorwaarden, om tussentijds het overeenkomst te ontbinden als er door verhuizing niet op een redelijke wijs gebruik gemaakt kon worden van het abonnement. Mijn nieuwe woonadres heb ik duidelijk genoemd in mijn brief, waarmee ik verwees dat er niet op een zelfde redelijke wijze gebruik te maken was van het abonnement na verhuizing.

De sportschool heeft mij een brief teruggestuurd, waarin zij hebben vermeld dat ze alleen akkoord gingen met het tussentijds opzeggen, als ik de verstreken 7 maanden zou vergoeden voor het voordeel dat ik heb verkregen met het afsluiten van het 2 jarig lidmaatschap. Zij eisten een bedrag van 205 euro, die mijn inziens verkeerd was opgebouwd, gebaseerd op de tekst die daarbij gevoerd werd.
Zij stelden daarbij dat zij gerechtigd waren om deze vordering te doen, op basis van de Wet van Dam.
Nu is het zo dat ik eind maart 2013 alsnog een betaling heb zien afschrijven, waarmee mijn lidmaatschap voor 8 maanden betaald zou zijn.

Ik heb de sportschool een brief teruggestuurd, waarin ik vermeld dat ik het voorstel onrechtmatig bezwarend vind en hier niet mee akkoord ga. Ik heb verschillende verweren gegeven op het voorstel en redenen die zij hebben aangevoerd. Daarbij heb ik aangegeven dat ik er vanuit zou gaan dat het abonnement alsnog ontbonden zou worden, op basis van hun eigen voorwaarden. Daarbij heb ik vermeld dat de Wet van Dam niets van doen heeft met vergoedingen bij ontbinding van de overeenkomst.

Zij hebben mij wederom een brief teruggestuurd, waarin zij aangaven het contract niet te ontbinden en dat ik tot de reeds gestelde termijn van 15 maart 2013 aan kon geven of ik hiermee akkoord wilde gaan.

Tegen de tijd dat ik de brief ontving, was ik op vakantie en heb ik niet tijdig kunnen reageren. Vlak daarna ben ik verhuisd naar het eerder genoemde adres en heb ik de machtiging in laten trekken van de sportschool.

Nu heb ik inmiddels een 4e sms bericht gehad van de sportschool, dat ik openstaande posten heb en een ingebrekestellings melding. Zij geven aan de deurwaarder in te schakelen.
De sms berichten zeggen mij vrij weinig, omdat er geen factuurnummers, datums, bedragen of iets van informatie wordt gegeven.

Nu ben ik benieuwd, of ik in mijn recht sta om dit contract te laten ontbinden. De sportschool blijft bij hun standpunt en weigert te ontbinden, terwijl ik duidelijk heb aangegeven niet op een zelfde redelijke wijze gebruik te kunnen blijven maken van het abonnement en om die reden, aangevoerd door hun eigen voorwaarden, opzeg.

Wat kan ik hieraan doen en wat gaat er nu gebeuren?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Met vriendelijk groet

Beste vraagsteller,
vooropgesteld moet worden dat de wet van Dam niet geld als u een bijzonder voordeel hebt weten te behalen door een tweejarig contract af te sluiten. Dan , of u tussentijds kunt opzeggen hangt dan allereerst af van de voorwaarden. Mogelijk dat u inderdaad alleen kunt opzeggen door de afkoopsom te betalen. Ik geef u de tip mee dat alle voorwaarden goed gelezen moeten worden want mogelijk wordt de bepaling waar u op doelt uitgezonderd van bijzondere contracten of contracten langer dan een jaar. Succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag