Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geachte..,
6 weken geleden heb ik mijn horloge bij een juwelier gebracht ter reparatie. Mijn gegevens zijn keurig genoteerd en het horloge zou worden opgestuurd. Nu werd ik 2 weken geleden gebeld dat het horloge klaar was om op te halen. Helaas was ik toen op vakantie, dus ging ik dit weekend naar de juwelier toe om het op te halen. Wat zegt deze meneer? Dat ik het horloge al heb opgehaald. Hij laat het boek zien, en achter mijn naam staat inderdaad opgehaald. Nu heeft hij dus mijn horloge aan iemand meegegeven, maar ik heb geen ontvangstbewijs. Kan ik hier nog iets tegen doen?

Beste vraagsteller,
als het waar is wat u zegt, dan is er sprake van een wanprestatie en misschien zelfs wel een onrechtmatige daad van de juwelier. Hij moet echt meewerken u de gegevens te verschaffen welke persoon het horloge onrechtmatig onder zicht houdt. Als u dat wilt kan ik u helpen met het schrijven van een sommatie-brief, zie de direct contact knop.

Beoordeel dit antwoord:

Als de horlogemaker het horloge aan een verkeerd iemand heeft meegegeven komt dit voor zijn/haar risico. Als deze het horloge niet terug kan bezorgen zal hij het horloge moeten vergoeden (of vervangen?). Vraag hem hoe hij dit wil oplossen. Als hij meent het horloge rechtmatig te hebben afgegeven rust de bewijslast bij hem en als de betreffende handtekening niet op uw handschrift lijkt, dan lijkt me dat onmogelijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag