Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ex partner in gebrekestellen.

31 mei jl hebben mijn ex partner en ik een woning verlaten in den haag om van daaruit ons eigen weg te gaan. op deze woning in den haag welke op beide namen werd gehuurd ruste een bankgarantie a plusminus 3000 euro. deze bankgarantie is zover ik heb begrepen uiterlijk 24 juli jl. vrijgegeven en de ING rekening opgeheven, van de ING rekening kan ik niet met 100% zekerheid stellen of deze ook op 2 namen was opgemaakt, of alleen op de naam van mijn ex partner. mijn ex partner had echter nog één eis voordat zij naar mij de helft van de bankgarantie zou overmaken. deze eis bestond uit het overschrijven van een auto van haar naam op mijn naam. dit is nu echter gebeurd maar de helft van de bankgarantie is nergens te bekennen. welke stappen kunnen er nu worden gemaakt? moet ik nog een week wachten en mijn ex dan in gebrekestellen? heb ik uberhaubt een poot om op te staan aangezien ik niet met zekerheid kan zeggend at de ING rekening ook op mijn naam heeft gestaan? Wel heb ik een schrijven van mijn ex waarin zij zegt het geld over te maken zodra de auto is overgeschreven. kan ik daar eventueel iets mee?



Bij het vrijvallen van een bankgarantie komt normaliter geen geld vrij, i.t.t. bij een waarborgsom.
Waarom zou u recht op 1500 euro hebben?


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

de voorwaarden tot het huren van de betreffende woning was dat er een bankgarantie zou komen ter waarde van 3 maanden huurpenningen. dit is geld dat wij (pertner en ik) samen hebben ingelegd in deze rekening. De bankgarantie (lees blokkaderekening) is reeds door mijn ex opgeheven heeft zij mij verteld.
gezien wij gezamelijk het bedrag op de blokkaderekening hebben voorzien acht ik het niet meer dan logisch dat ik recht heb op de helft hiervan zoals wij ook mondeling hebben afgesproken. net zoals dat wij de complete inboedel hebben gesplitst toen wij uit elkaar zijn gegaan. tevens ben ik in bezit van enkele schrijven waarin zij aangeeft dat het geld naar mijn rekening zal worden gestort zodra de auto was overgeschreven op mijn naam.




Dan is er dus een geblokkeerde rekening die is vrijgegeven, geen bankgarantie. U kunt uw ex per aangetekende brief sommeren om u alsnog binnen 8 dagen 1500 euro terug te betalen. En aan te kondigen dat u bij gebreke daarvan aanspraak maakt op de wettelijke rente en rechtsmaatregelen zult laten nemen, waarvan de kosten ook op haar verhaald worden.
U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere juristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ten eerste hartelijk dank voor de supersnelle reacties op mijn vraag.

inmiddels heb ik mijn expartner gisteren per e-mail en sms laten weten dat ik voor woensdag 31 juli antwoord van haar wil op de simpele vraag of zij van plan is het geld naar mij over te maken JA/NEE. als ik geen antwoord ontvang zal ik dat als een afwijzing beschouwen en verdere stappen ondernemen.
deze stap zal dus inderdaad zoals u aangeeft zijn het opstellen van een sommatie welke oa. aangetekend zal worden verzonden.

het is erg jammer dat het allemaal zo moet, maar ik krijg gewoon 0,0 reacties op die ene simpele vraag die ik haar stel, niet per mail of sms of.... ik zal u zeker op de hoogte houden van het verdere verloop.

nogmaals dank!


Succes! U weet me te vinden als het nodig is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

vrijdag 1 augustus heb ik mijn ex een aangetekende, normale en e-mail gestuurd met daarin vermeld dat zij ruim de tijd heeft gehad om de helft van de bankgarantie over te maken en dat zij 5 werkdagen de tijd kreeg om dit alsnog te doen. bij de "normaäl" verzonden brief heb ik nog een handgeschreven brief gestoken met daarin de vraag of ze mij minimaal wil informeren ipv negeren, maar helaas, er wordt totaal niets teruggekoppeld. wel heeft ze via mijn moeder teruggekoppeled (nog voor ik de aagetekende brief had verzonden) dat ze het geld nog niet had, dit terwijl ze tegen mij had gezegd de rekening te hebben opgeheven en dat zij het geld zou overmaken zodra de auto op mijn naam was gezet.
de aangetekende brief heeft ze overigens NIET ontvangen. noch heeft zij deze opgehaald op het postkantoor.
mijn vraag is nu, kan zij beweren deze brief nooit te hebben ontvangen? ik weet zeker dat zij de e-mail met bijlage wel heeft ontvangen daar ik weet dat zij meerdere malen per dag haar e-mail controleerd. tevens vermoed ik dat zij de aangetekende brief niet heeft opgehaald omdat ze de "normaal" verzonden brief heeft ontvangen.
ja en wat nu? gerechtsdeurwaarder? ik heb natuurlijk niets concreet op papier staan buiten het feit dat zij zegt "het geld" over te maken zodra de auto op naam was gezet.
ik heb overigens contact met de ex verhuurder opgenomen of zij mij iets van een bewijs kunnen sturen van de bankgarantie.

hoe nu verder ??




U kunt mij of een andere jurist of een deurwaarder inschakelen. Mevrouw wordt dan aangeschreven. Dat helpt in de regel. Mocht dat nog niet werken kunnen we haar dagvaarden.
Wat de status is van de aangetekende brief kunt u volgen op https://mijnpakket.postnl.nl/Inbox. Let op als deze retour komt moet u deze niet openmaken! Deze moet u dicht laten zodat de rechter deze eventueel zelf kan openen. In principe komt het risico van niet aannemen/ophalen voor haar rekening.
U kunt vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag