Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Er is een proces geweest voor een huurachterstand van twee maanden. Ik heb nog niet betaald. De huurachterstand is inmiddels opgelopen naar 4 maanden. Er is een vonnis, maar deze had ik enkel per post ontvangen. De deurwaarder heeft nog geen vonnis betekend. Nu komt er echter een andere deurwaarder met een dagvaarding voor dezelfde (oorspronkelijke) twee maanden + de twee nieuwe maanden met de eis de woning te ontruimen. Kan dat zomaar, twee keer procederen voor dezelfde huurachterstand? Is er een plicht voor de verhuurder het oorspronkelijke vonnis te betekenen?

Geachte vraagsteller,

de reden dat men dit probeert is de vuistregel dat ontruiming wordt toegewezen bij een achterstand van 3 maanden.
U kunt zich evenwel verweren dat voor 2 maanden al een vonnis is gewezen, zodat dat gedeelte in de nieuwe procedure buiten beschouwing dient te blijven.

Er is geen plicht om het vonnis te betekenen, tenzij de rechter heeft geoordeeld dat bepaalde oordelen pas werking hebben na betekening.

Tot slot: Ondanks het feit dat de twee eerste maanden buiten beschouwing moeten worden gelaten, dient U er ernstig rekening mee te houden dat de vordering tot ontruiming succes zal hebben. Het eerdere vonnis (en het feit dat de achterstand nog steeds bestaat) zal in de nieuwe procedure mogen worden meegewogen.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag