Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Er is een garage afgebroken die op of tegen mijn
erfscheiding was gebouwd. Deze garage sloot mijn tuin voor een deel af.
Aan deze garage zaten een buitenlamp en wandcontactdoos bevestigd die van
mij waren . De garages waren van de woningstichting. Ik ben op geen enkele wijze ingelicht over de sloop van de garages. De lamp en wandcontactdoos en een deel van de buitenkabel zijn vernield en afgevoerd. De
woningstichting wil niks vergoeden omdat zij zeggen dat het illegaal aan hun muur zat. Als ze mij hadden ingelicht had ik het kunnen verwijderen.
De woningstichting stelt dat er een vergunning is afgegeven door de gemeente en deze vergunning is gepubliceerd in de plaatselijke courant. Ik had het moeten weten. Wat is mijn recht ?

Weinig, vrees ik. In beginsel mag je slopen of bouwen, zodra je vergunning hebt. Inderdaad worden vergunningen in een huis-aan-huis-blad gepubliceerd. Daar had u het kunnen lezen.

Daarnaast is het wel zo prettig als buren elkaar informeren over hun voorgenomen acties. Dat geldt zowel voorde woningstichting ("We gaan slopen."), als voor u ("Mag ik een lamp en contactdoos aan jouw garage bevestigen?"). Dat is helaas niet gebeurd en nu bent u uw spullen kwijt. Juridisch heeft u echter weinig kans op bijvoorbeeld vergoeding van uw spullen, aangezien u die zonder toestemming daar heeft bevestigd. De wet noemt dat 'natrekking': u maakt iets vast aan andermans eigendom en dan worden uw spullen daar onderdeel van.

Ik denk dat er voor u niets anders op zit dan een oplossing op eigen terrein te vinden voor een nieuwe buitenlamp en contactdoos.

Beoordeel dit antwoord:



Ik ben het eens met mijn collega.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

U wordt hartelijk bedankt voor uw reactie. Het antwoord is luid en duidelijk.
Albert de Jong



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag