Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Enige tijd geleden wilde ik invoegen op de linker rijbaan van de snelweg agv een file (de rijbaan gaat daar van 2 banen naar 1 baan). Ik voegde alvast gedeeltelijk in op de linkerbaan maar moest wachten totdat de auto voor mij door kon rijden om geheel op de linker baan te komen.

Zo stond ik dus half op de linkerbaan en half op de rechterbaan. Achter mij op de linkerbaan kwam een vrachtwagen aanrijden (afstand ca. 30-50m, snelheid ca. 5 km/u) waarvan ik verwachtte dat hij zou stoppen. Hij deed dit echter niet (omdat hij mij volgens eigen zeggen niet had gezien) en reed zo tegen mijn linker portier aan. Dit alles (het feit dat ik stil stond, het feit dat er een file was en het feit dat de chauffeur van de vrachtwagen mij niet heeft gezien) is vastgelegd in een schadeformulier dat ik vervolgens naar de verzekeringsmaatschappij heb gestuurd.

Tot mijn verbazing is deze tot de conclusie gekomen dat ik fout zit, waarbij zij zich beroepen op art. 54 RVV, waarin staat dat ik bij een bijzondere manoeuvre (oa invoegen) anderen voor moet laten gaan. Ik ben echter van mening dat ik helemaal geen manoeuvre maakte (ik stond stil) en dat de vrachtwagenchauffeur - als hij mij zou hebben gezien - makkelijk had kunnen stoppen.

Wie heeft er nu gelijk?

Ik deel uw mening dat de vrachtwagen fout is. art 54 RVV is niet van toepassing omdat er sprake was van u stil stond en de chauffeur ook erkend heeft dat hij u niet gezien heeft en daarom niet tijdig heeft geremd terwijl hij dat dus wel had gekund en gemoeten.
Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag