Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Enige tijd geleden heb ik in het ziekenhuis gelegen voor een benauwdheid omdat het niet goed ging ben ik in coma gebracht op de ic omdat ik niet zelf kon adem halen.
dezelfde nacht is er een infuus in mijn voet gebracht en dat is helemaal fout gegaan.
Kan ik hier aanspraak op maken bij de des betreffende arts in het ikazia ziekenhuis.
Ik heb hierdoor nog steeds last ervan en moet tevens ook weer helemaal opnieuw beginnen in de arbeidswereld.

Vervelend voor u dat u nog steeds last heeft van uw voet. Maar dat u daarvan nog last heeft is nog niet voldoende om de arts aansprakelijk te stellen. Er moet sprake zijn van een ernstige fout voordat u de arts aansprakelijk kunt stellen.

Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:

Als de arts een duidelijke beroepsfout heeft gemaakt is deze cq het ziekenhuis aansprakelijk en wordt het een verzekeringskwestie indien u een claim indiend. Volgens de geldende jurisprudentie moet de arts met zijn medisch dossier inzichtelijk maken wat, waarom gebeurd is. Dit helpt om te achterhalen wat er gebeurd is, vervolgens ligt de beijwslast dat er een fout is gemaakt bij u als patient, kortgezegd; omdat een arts ook niet meer kan doen dan die informatie te verstrekken en de hoofdregel is dat degene die een claim stelt te hebben het bewijs daarvoor moet leveren.

Als u goed gronden hebt om aan te nemen dat er een beroepsfout is gemaakt kan mijn kantoor u bijstaan, maar zo'n zaak pak ik alleen op als dit aannemelijk is en uw schade substantieel is. We willen immers geen kosten maken zonder redelijke kans op succes en de kosten moeten opwegen tegen het beoogde resultaat. als u een rechtsbijstandsverzekering heeft kunt u iets gemakkelijker over de laatste vraag heen stappen. In zo'n geval is vaak vereist dat eerst deze verzekeraar naar de zaak kan kijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag