Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Eerder kwam bij u de vraag:
14 april 2015, 14:00:
Is de werkgever verplicht de ziektedagen te vermelden op de loonstrook? Mijn werkgever zegt dat het niet meer nodig is voor het UVW.

Uw reactie:
Dit is niet verplicht, maar wel handig voor de werkgever en werknemer.

Mijn vraag:
Ziektedagen lijken mij prive gegevens. Als ze op de loonstrook staan, zijn ze ook bekend bij financiele instellingen bij aanvraag van bijv een hypotheek. De financiele instelling kan dus hierdoor cocnlusies trekken of vragen stellen die niet van toepassing zijn. Dus mijn vraag is: mag een werkgever de ziektedagen wel vermelden op een loonstrook?

Vooraf: ik ben geen jurist dus op de concrete vraag die u stelt kan ik geen antwoord geven. Echter: voor een hypotheekaanvraag kunt u elk deel van de loonstrook dat niet relevant is voor de aanvraag zwart maken met een watervaste stift of anders censureren als u zich niet goed voelt bij het delen van deze informatie. Dat deze informatie op de loonstrook staat wil dus niet zeggen dat u deze ook moet delen met instanties die een deel van de informatie op die strook nodig hebben. Om deze reden vermoed ik dat het ook geen probleem is als ziektedagen erop vermeld staan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag