Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Een vriendin van mij is onlangs aangereden door een auto. De bestuurder heeft z'n adres verteld en is doorgereden. Nu is mijn vriendin z'n adres vergeten. De fiets is kapot en ze moest naar de spoedeisende hulp. Een dure grap dus..

Ze heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie met alle bewijsstukken. Wat kan ze nu zelf doen en wat krijgt ze vergoed? Hoe zit het met de verzekering. Ze weet dus niet meer wie haar heeft aangereden en wat het adres is..?

Welke stappen moet/kan ze nu ondernemen?

Wat vervelend. Ik wens uw vriendin een spoedig herstel toe.
Uw vriendin dient de bestuurder te achterhalen door bv een advertentie te plaatsen, getuigen of andere manieren om erachter te komen. Is de bestuurder eenmaal bekend dan dient hij aansprakelijk gesteld te worden voor uw (letsel)schade. Ik raad u aan hierbij een letselschade specialist in te schakelen die u bijstaat in het verkrijgen van uw (letsel)schade. De te maken juridische kosten worden hierbij volledig vergoed, als de bestuurder aansprakelijkheid erkent, waardoor het u niets kost. Ik kan u bijstaan in deze zaak. Neemt u daartoe direct en kosteloos contact met mij op voor hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Ten eerste wil ik uw vriendin veel sterkte wensen met het herstelproces.

Als uw vriendin is aangereden door met een motorvoertuig en de wederpartij is onbekend dan kan ze in Nederland ook gebruik maken van het Waarborgfonds Motorrijtuigen. Bij het Waarborgfonds kan ze als slachtoffer op een fiets met een motorvoertuig een schadevergoeding krijgen voor:
- de schade die ze direct met het ongeval heeft opgelopen;
- de extra kosten die ze als gevolg van het ongeval heeft opgelopen, zoals de gevolgen van niet kunnen werken of het inschakelen van hulp in het huishouden/verzorging etc. en een vergoeding voor de pijn die ze heeft opgelopen.
Dit kan ze zelf doen maar ze kan ook een letselschadespecialist inschakelen. De kosten van de letselschadespecialist worden ook bij het Waarborgfonds ingediend.

Hopende u hiermee van dienst geweest te zijn en als u nog iets wil weten dan verneem ik dat graag van u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag