Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Een bouwvergunning welke op mijn staat, waarbij een `overeenkomst van samenwerking` heb gesloten met een aannemersbedrijf, zich heeft verplicht jegens mij de bouwvergunning uit te voeren welke door de gemeente is afgegeven, indien dan de gemeente een beroep doet op Wabo artikel 2.33 lid 2 (dus de bouwvergunning intrekt op grond de bouw 26 weken heeft stil gelegen, is dan de aannemer aansprakelijk in deze?

Om de vraag goed te kunnen beantwoorden is het noodzakelijk om de overeenkomst te kunnen lezen en daarnaast te weten waarom het aannemersbedrijf niet binnen 26 weken de bouw heeft opgepakt.

Beoordeel dit antwoord:

Dat artikel van de Wabo creƫert een bevoegdheid, niet meer dan dat. Voordat de gemeente daadwerkelijk gebruik mag maken van die bevoegdheid, vindt eerst nog wel wat meer plaats. Als het goed is, heeft de gemeente daarover ook beleid geformuleerd.
Het is in ieder geval niet zo dat u na 26 weken van inactiviteit plots een brief krijgt van de gemeente met het bericht dat u van dat moment af geen bouwvergunning meer hebt.
Bij aanvullende vragen verneem ik graag van u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag