Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Dubbel verzekerd na terugkomst uit buitenland

Goedemiddag,
Op 2 juni 2021 ben ik na enkele jaren in het buitenland gewoond te hebben teruggekeerd naar Nederland. Hier aangekomen heb ik me ingeschreven en een zorgverzekering uitgezocht. Aangezien dit laatste niet zo'n eenvoudig proces is, heeft dit enkele weken geduurd voordat ik eruit was welke ik wilde. Mijn oude (internationale) verzekering bij Cigna Global moest ik toen opzeggen. Dit zou een week duren. Per 13 juli kon mijn oude verzekering dus opgezegd worden en heb ik mijn nieuwe basisverzekering in laten gaan.
Nu wil mijn basisverzekering mijn premie in gaan houden met terugwerkende kracht vanaf de periode dat me weer in Nederland gevestigd heb. Ik heb gezegd dat ik dit niet wilde, omdat ik al verzekerd was, maar zij zijn daartoe verplicht, zei ze.
Wat kan ik aan deze situatie doen? Ik ben er erg boos over, vooral omdat ik in een erg krappe financiƫle situatie zit momenteel, maar ook omdat het volledig onlogisch is om een verzekeringspremie 2 x te betalen over een periode die al geweest is.
Ik hoor graag van u.
Met vriendelijke groet,

Dat is begrijpelijk dat u boos bent maar het klopt wat de verzekeraar u vertelt: u bent premieplichtig zodra u in Nederland weer woont of werkt.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt nog kijken of de desbetreffende eerste verzekeraar u de onverschuldigde premies terug betaalt en onder welke voorwaarde(n). Zie hun algemene voorwaarden/ term & conditions.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag