Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Drie weken geleden is mijn nieuwbouwappartement opgeleverd. Anderhalve week geleden is de waterleiding in de keuken losgesprongen waardoor 5,5 kub water in mijn woning is gestroomd. A.s. vrijdag zou ik verhuizen. Ik kan niet in mijn nieuwe huis vanwege vocht in de vloer. De opstalverzekering vergoed de schade. De opslag van de inboedel, de tweede verhuizing en vervangende woonruimte wordt niet vergoed. Ook niet door mijn inboedelverzekering, omdat het een consttuctiefout is. De bouwmaatschappij doet hier niets aan, omdat het appartement is opgeleverd. Kan ik de bouwmaatschappij aansprakelijk stellen voor deze kosten?

Beste vraagsteller,
u zou kunnen overwegen deze schade te vorderen bij de verkoper, opdrachtnemer of aannemer. Het is gevolgschade als gevolg van een tekortkoming / wanprestatie. Het is wel raadzaam om een jurist een brief te laten opstellen want dat maakt meer indruk en leidt vaak tot een beter resultaat. Eventueel kan ik u bijstand verlenen tegen een kleine vergoeding, zie de direct contact knop.

Beoordeel dit antwoord:

Als sprake is van een constructiefout, dan kunt u uw schade op de aannemer verhalen. Het is wel van belang dat de oorzaak van de schade goed gedocumenteerd is. Het kan namelijk zijn dat uw inboedelverzekeraar het bij het verkeerde eind heeft en dat er helemaal geen sprake is van een constructiefout (al is het onaannemelijk dat een waterleiding 'zomaar' losspringt).

Hebt u de aannemer (en/of zijn verzekeraar) al in de gelegenheid gesteld een expertiserapport te maken voordat de waterleiding gerepareerd wordt? Ik adviseer u dat te doen, zodat het risico dat na reparatie discussie ontstaat over de precieze oorzaak, zo klein mogelijk is. Bovendien zal de aannemer zelf ook verzekerd zijn voor bouwfouten en als de schade-expert van de aannemer zelf vaststelt dat de oorzaak van het probleem in een constructiefout is gelegen, zal de verzskeraar van de aannemer sneller tot uitkering overgaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag