Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Door nieuwbouw 12 meter van mijn huis zijn er scheuren ontstaan in mijn woning. De woningbouw vereeniging heeft voor de bouw een nulmeting laten doen en op 2 kleine haarscheurtjes na was alles in goede staat nu gaat mijn vloer verzakken en veel scheuren door het gehele huis, begane grond en eerste verdieping komen los van elkaar .
wie kan mij zeggen wat ik moet doen, volgende week komt de persoon die de nulmeting heeft gedaan weer kijken en dan moet ik weer een paar weken wachten tot ik daar weer een rapport van krijg maar mijn huis zakt steeds verder weg en het gaat in een zeer rap tempo. ik wil dat ze nu actie ondernemen maar de woningbouwvereeniging heeft geen haast. Door bronbemaling en het boren voor een warmtepomp is de grond gaan zakken en meerdere woningen in de omgeving zijn aan het zakken, bij mijn overburen zeggen ze dat het door achterstallig onderhoud komt.WAT MOET/KAN IK DOEN

Beste vraagsteller,
ik adviseer u de woningbouwvereniging in gebreke te stellen en/of aansprakelijk en te sommeren direct onderzoek te laten uitvoeren naar de verzakking, mogelijk dat deze een gevaar oplevert. Blijft spoedig expertiseonderzoek uit, dan vermeldt u dat u op kosten van de woningbouwvereniging zelf een expertise laat uitvoeren welke kosten u op grond van de wanprestatie of onrechtmatige daad zullen worden verhaald. Als het echt ernstig lijkt zou u ook kunnen overwegen samen met uw buren een spoedeisende procedure te starten zodat u de kosten kunt delen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag