Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Door lekkage in een warmwaterleiding is er bij thuis waterschade ontstaan in de keuken waardoor het laminaat beschadigd is en vervangd dient te worden. Het laminaat ligt in bijna heel het huis (een appartement) zonder drempels.
Nu wil de inboedelverzekeraar alleen een vergoeding geven voor het vervangen van het laminaat in de keuken en huiskamer terwijl we het laminaat in heel het huis moeten vervangen. Ze hebben nu 34m2 vergoed en dit betekent voor ons dat we nog 30m2 zelf moeten bekostigen.
Graag verneem ik van u wat we redelijkerwijs van een inboedelverzekeraar kunnen verwachten.

Beste vraagsteller,
U geeft aan dat de verzekeraar bereid is de schade te vergoeden. Hiermee staat u alvast sterk in deze zaak. Ik wil u adviseren om een expert in te schakelen (eventueel een klusbedrijf of laminaatlegger etc.) en deze vervolgens een rapport en offerte op te laten stellen omtrent het laminaat dat vervangen dient te worden. Als u op deze manier aannemelijk kunt maken dat de gehele vloer vervangen moet worden, omdat er anders verschil in soort of kleur laminaat ontstaat, dient de verzekeraar de gehele vloer te vergoeden. U dient bij de verzekeraar bezwaar te maken tegen hetgeen zij nu willen uitkeren, omdat de schade groter is dan hetgeen zij voorstellen te vergoeden. Bij dit bezwaar moet u het rapport van de expert aanhechten, waarop uw claim gebaseerd zal zijn. Indien de verzekeraar alsnog weigert de schade te vergoeden, dan kunt u in het uiterste geval overwegen om een laagdrempelige procedure bij de kantonrechter te starten.

Ik hoop u op deze wijze voldoende te hebben bijgestaan in dit geding. Daarnaast wens ik u veel succes toe.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag