Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


De zaak waar mijn vrouw werkte is overgenomen door een nieuwe eigenaar.
Mijn vrouw had een contract voor 20 uur zij stond ingeschreven als schoonmaakster terwijl zij eigenlijk bij textielverzorging had moeten zitten.
De nieuwe eigenaar heeft een nieuw contract voor onbepaalde tijd opgesteld voor 20 uur.
Mijn vraag is klopt het dat mijn vrouw een nieuw contract moet ondertekenen?
In het contract staat dat zij per 01-04-2013 in dienst treed?
Tevens staat er dat het contract eindigt door het bereiken van de AOW gerechte leeftijd of door opzegging met inacht neming van de in de cao textielverzorging opgenomen opzegtermijn door een der partijen tegen het einde van de kalendermaand.
Er staat ook dat, de werknemer verklaart zicht bereid, indien en voor zover dit voor de uitoefening van zijn functie van belang is, op meer uren en op afwijkende werktijden werkzaam te zijn.
Mijn vrouw werkt nu op ma-di-woe-vrij de donderdag is zij vrij en wil dit graag zo houden bij de vorige werknemer was dit geen probleem wat zijn haar rechten?
Ik hoop dat iemand mij hier antwoord over kan geven.



Alle rechten en plichten gaan bij een bedrijfsovername mee over naar de nieuwe bedrijfseigenaar. Dus ook de opgebouwde dienstjaren enz. Uw vrouw is dan ook niet verplicht een nieuwe overeenkomst te tekenen en hoeft niet in te stemmen met slechtere arbeidsvoorwaarden.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag