Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


De woning naarst ons is verkocht,de nieuwe eigenaar.
Heeft bewust meerder woonruimtes van gemaakt, en worden als kamers verhuurd, 5 kamers intotaal. de eigenaar zelf woont er niet. maar mag dit!! en wat kunnen wij er aan doen als naarste buren!!. wij hebben ook een koopwoning

U kunt bij de gemeente navragen of er vergunningen nodig zijn en of die verstrekt zijn. Daarnaast kunt u ook met de nieuwe eigenaar gaan praten en kijken of u samen een oplossing kunt vinden om eventuele overlast te beperken.

Beoordeel dit antwoord:

Verschillende gemeentes hebben Eigen regels over kamerverhuur. Maatschappelijk is er groot verschuil van inzicht over of het wenselijk is dit soort praktijken te beperken. Grofweg een afweging tussen de vraag of de vrijheid van eigenaren en het uitgangsputn van leven en laten leven voorrang moet hebben of dat de door buurtgenoten ervaren overlast soms zwaarder moet wegen. Er is dus GEEN algemene regel voor te geven.
Vraag dus bij uw gemeente na of er regels zijn voor kamerverhuur en wat voor beperkingen er gelden als dit het geval is. In zo'n geval kunt u evt. een handhavingsverzoek doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag