Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


De enige opdrachtgever van Werkgever heeft besloten de inhuur van haar diensten te beeindigen. Hierdoor is inmiddels al het personeel ontslagen en ben ik vanwege mijn administratieve taak nog over. Ik heb een contract voor onbepaalde tijd en werk er sinds juni 2005. inmiddels heb ik 5 beeindigingsovereenkomsten ontvangen met steeds een nieuwe einddatum (31-3, 31-5, 31-7, 30-9 en 30-11) In mijn beëindigingsovereenkomst staat o.a. dat de werkgever heeft gezocht naar herplaatsingmogelijkheden binnen aan haar gelieerde werkmaatschappijen (2 aandeelhouders beide 50% eigenaar), maar er zijn helaas geen functies beschikbaar voor werkneemster.

De correctiefactor voor de ontslagvergoeding is 1,5.

Een van de hiervoor genoemde werkmaatschappijen neemt de contracten mijn Werkgever over, maar heeft voor het uitvoeren van de administratieve taken voldoende personeel. Ze houden er aan vast dat het werk anders wordt uitgevoerd waardoor er geen sprake zou zijn van overgang van onderneming. Er wordt gewerkt met hetzelfde systeem en met dezelfde hulpmiddelen, dus volgens mij is hier geen sprake van.

Sinds begin april voer ik mijn werkzaamheden voor Werkgever uit bij deze werkmaatschappij bij het administratieve team waar er geen plek zou zijn voor mij. Nu is er recent iemand vertrokken waarvan ik de werkzaamheden direct kan overnemen, omdat ik de materie en het administratieve systeem ken. Toch is er voor gekozen om tijdens mijn afwezigheid een vacature uit te zetten en iemand van buitenaf aan te nemen. Ik was niet op de hoogte gesteld van deze vacature. Na 2 weken is deze persoon de proeftijd niet doorgekomen en staat de vacature sinds vandaag opnieuw open. Wederom wordt ervoor gekozen om de vacature extern uit te zetten.

Mijn vraag is of ze niet verplicht zijn om mij deze functie aan te bieden?
Indien de Werkgever is strijd handeld met hetgeen er in de beëindigingsovereenkomst staan kan ik er dan een hogere ontslagvergoeding krijgen, omdat de schuld bij de werkgever ligt?

De werkgever is verplicht u een passende functie aan te beiden als die er is. EN het lijkt er op dat die er is en dan moet u die functie krijgen. een c factor van 1,5 in een vaststellingsovereenkomst is aan de hoge kant. Niet uit te sluiten is dat de c factor relatief hoog is zodat u akkoord gaat met een vaststellingsovereenkomst. Accepteert u het aanbod niet dan kan er een ontslagvergunning worden aangevraagd. Wordt dit verleend dan kunt u geen ontslagvergoeding claimen. Wordt er ontbinding gevraagd bij de kantonrechter dan bepaald de kantonrechter de hoogte van de vergoeding. Een c factor hoger dan 2 komt in de praktijk weinig voor dus veel hoger zal de vergoeding dan waarschijnlijk niet zijn.
Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag