Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


de buren gaan een deur maken in hun schutting zodat ze achterom kunnen, de schutting grenst aan onze parkeerplaats die we bij het huis hebben gekocht. Ook grenst hij aan de parkeerplaats van de buurman, hij heeft toestemming gegeven, maar aan ons is niets gevraagd. Wij hebben echter wel bezwaar hiertegen, omdat ze toch langs onze auto moeten zo ook met fietsen, skelters etc. ook al menen hun dat dat niet gaat gebeuren.

Uit uw beschrijving is mij nog niet helemaal duidelijk of de buren, door de deur in de schutting, ook óver uw 'grond' gaan (de parkeerplaats), of alleen erlángs.

Tegen dat laatste kunt u niets ondernemen. U hebt alleen recht van spreken:
1. als de buren óver uw grond zouden gaan (zie boven, het eerstgenoemde geval);
2. als de buren niet over uw grond gaan, maar bijvoorbeeld uw auto zouden beschadigen.

Hoewel de kwestie mij niet helemaal duidelijk is, hoop ik dat u hieraan voldoende hebt om een inschatting van uw positie te maken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De buren zullen gebruik gaan maken van onze parkeerplaats, hun poort zal gebruikt gaan worden als ingang.
Als eenmaal de poort er staat wordt de poort gebruikt om visites te ontvangen, mensen gaan waarschijnlijk die op visite komen gebruik maken van onze parkeerplaats, zowel parkerend en erover heenlopen of fietsen stallen.
Ook hun kinderen gaan hier gebruik van maken met skelter en fietsen en zo als bekend bij vele buren ook de Vuil containers
Hun kinderen zullen de poort zeker gaan gebruiken omdat er een speelveld achter is.
Wij hebben dit huis gekocht met een prive parkeerplaats achter.
Conclusie poort gaat gebruikt worden voor allerlei doeleinden en hierbij zal men ter allertijde langs onze auto gaan.
Deze parkeerplaatsen zijn prive ondanks dat mijn buurman ja heeft gezegd tegen hun dat ze een poort mogen maken, zijn wij hierover niet geinformeerd.


Zoals mijn collega mr. van Binsbergen al aangegeven heeft is de vraag of de buren gebruik gaan maken van grond die bij u in eigendom is. Dat hoeft u niet toe te staan. Als de poort gebruikt gaat worden maar daarbij komt men niet op uw grond maar wel langs uw grond dan kunt u dat niet tegenhouden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag