Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Dag, na het betalen van een voorschot op vervangen van een pui laat de aannemer niet meer van zich horen; telefoonnummer werkt niet meer en hij is nu 6 weken te laat met de afspraak. Eerder hebben we prettig met deze man gewerkt. En geen dekking van rechtsbijstand. Wat te doen? We zijn al langsgereden bij z'n huis en briefje achter gelaten. We denken dat hij misschien in de gevangenis zit, maar hoe kom je daar achter en hoe komen we aan onze aanbetaling van 1500 Euri.

Of iemand in de gevangenis zit doet Justitie normaliter geen mededelingen. U kunt nu óf nakoming vorderen van de overeenkomst, op straffe van dwangsommen, óf ontbinding en terugbetaling van de 1500 euro eisen. U zult wel eerst een ingebrekestelling moeten sturen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor snel eerste antwoord - mijn vriend denkt dat we "nu contact moeten eisen (met een deadline) en starten met werkzaamheden of dat hij geld teruggeeft. Indien hij geen contact opneemt doen we aangifte van oplichting (dit zetten we ook in brief)." Klopt die redenering met uw antwoord?


Aangifte van oplichting heeft geen enkele zin: niet-nakoming van een overeenkomst is nog geen oplichting. Bovendien zal de politie niets met uw aangifte doen.

Eerste deel van het idee van uw vriend (eisen dat tegenpartij start met werk of geld teruggeeft) gaat de goede kant op. U maakt een brief waarin u schrijft:
- dat de aannemer de pui zou laten vervangen;
- dat u een aanbetaling hebt gedaan;
- dat u nu echter geen contact meer kunt krijgen met de aannemer;
- dat u wilt dat de aannemer zijn verplichtingen binnen acht dagen na de datum op de brief aanvangt;
- dat als de aannemer dat niet doet, u de overeenkomst reeds nu voor alsdan ontbindt, en u aanspraak zult maken op teruggave van de aanbetaling, en de meerkosten die inschakeling van een andere aannemer met zich meebrengt, ook op de tegenpartij zult verhalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor het uitvoerige antwoord!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag