Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Dag mijn ex en ik hebben samen een koophuis en delen vooralsnog de gemeenschappelijke lasten. Ik kan de lasten dragen (bank gaat daarmee akkoord) maar hoef het huis niet. Mijn ex wil er graag blijven wonen en heeft kenbaar gemaakt dat hij het huis niet zal verlaten, maar hij kan de lasten (overname gehele hypotheek) niet dragen. Aan verkoop van de woning wil hij niet aan meewerken. Mijn vragen:
- welke rechten/ mogelijkheden heb ik als mede eigenaar als het huis zonder zijn medewerking toch in de verkoop wordt gezet?
- Indien ik besluit de woning te verlaten met al mijn spullen en de hypotheek niet meer betaal (mijn deel), in hoeverre blijf ik nog wel eigenaar van het huis? Ik heb ergens gelezen dat mijn eigendomsrecht vervalt als ik minder dan ? dagen niet meer in de woning woonachtig ben. Of is dit een misvatting?
Mogelijk dat hij volgend jaar wél de woning kan betalen, de vraag is wanneer...daarop wachten wil ik eigenlijk niet doen.

Kortom: Ik wil het graag netjes oplossen zonder dat ik financieel wordt uitgekleed! Wat zijn mijn mogelijkheden?

U kan de bank vragen om toestemming voor de verkoop. Banken zijn vaak weigerachtig in deze tijden, maar u zit wel met de lasten. Een advocaat kan stappen ondernemen als de bank traag is of niet meewerkt. U blijft mede-eigenaar van de woning ook als u de woning verlaat. U kunt de vaste lasten (nutsbedrijven, etc) opzeggen. Neem contact op met een advocaat om de zaken goed te laten regelen. Veel succes !

Beoordeel dit antwoord:

U kunt middels inschakeling van een advocaat verkoop afdwingen. Niemand hoeft met een onverdeelde boedel te blijven zitten. U zult dus moeten procederen bij de rechter.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag