Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


cloud aanbieder biedt online diensten aan, deze diensten kosten geld en met kan online calculeren wat de maandelijkse rekening zal zijn:
Nu vraag ik me af of het legaal is om die pagina in een andere stijl na te bouwen en om daar een mobiele applicatie van te maken.

Dus eigenlijk maak ik mijn eigen calculator en verwerk daar in de prijzen die cloud aanbieder standaard en publiekelijk online zet.

Ik wil geen cloud aanbieder logo's kopieren of bewust inbraak maken op hun trademarks of copyright, eigenlijk gebruik ik gewoon publieke informatie en publiceer daar mijn eigen versie van. Wel moet ik gebruik maken van hun product namen in mijn applicatie.

Cloud aanbieder heeft een Term of Usage en daar staan nogal veel dingen in die blijkbaar niet mogen.

Dus de vraag is vrij simpel, mag ik publieke prijzen en namen van cloud aanbieder verwerken in een applicatie die ik dan zelf aanbied (gratis dan wel betaald)??

Beste vraagsteller,
de vraag lijkt simpel maar het antwoord is dat zeker niet.
U zou inbreuk kunnen maken op auteursrechten, merkrechten of op een andere wijze onrechtmatig gebruik maken van de informatie, bijvoorbeeld zonder toestemming de productnamen en prijzen verwerken in de app. Daarnaast biedt cloud aanbieder de dienst betaald aan, en u overweegt een gratis app.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de reactie maar is dit niet een opsomming van de vraag?

De vraag is of het mag of niet, de link naar de "Terms of usage" is daarbij vermeld. Dat er inbreuk zou kunnen worden gemaakt op auteursrecht of dat het onrechtmatig gebruikt zou kunnen worden is door de vraagsteller zelf al vastgesteld.


Beste vraagsteller,
omdat u de namen van de producten moet noemen in combinatie met de dienst, kan de merknaam verwateren of de goede naam worden aangetast, ook doordat misschien direct of indirect de gemiddelde consument uw diensten verwart met die van cloud aanbieder. Daarnaast is het mogelijk dat het merk van cloud aanbieder deze diensten heeft gereserveerd voor apps, daarom durf ik niet met zekerheid "ja het mag", te zeggen. Mogelijk wordt u dan toch aangesproken, Het hangt dus van veel factoren af en hoe uw dienst wel of niet wordt geassocieerd met die van cloud aanbieder. Uw vraag vereist onderzoek, en is niet zomaar te beantwoorden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag