Stel vraag

Particulier


Case:Afgestudeerd piloot met geldige papieren wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor de functie van freelance piloot. Deze sollicitant moest een vliegsessie doen met een instructeur en een theoretische toets om zijn capaciteiten te bewijzen. Sollicitant heeft deze tests met succes doorlopen.Vervolgens krijgt deze sollicitant een factuur van 330 euro (oa. gespecificeerd op vliegtuigverhuur/inhuur instructeur en landingsgeld). De sollicitant is niet vooraf op de hoogte gebracht van het feit dat er kosten in rekening zouden worden gebracht. Moet hij deze kosten betalen?

Beste vraagsteller,
is dit een werkelijk bestaand probleem of een theoretische casus?
Natuurlijk behoeft een sollicitant niet de kosten te betalen gepaard gaande met toetsen van bekwaamheid, tenzij dit vooraf is afgesproken of , ook nog mogelijk, gebruikelijk is in de branche en de piloot dit objectief had moeten kunnen weten, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk. Ook is nog mogelijk dat een en ander staat vermeld in de arbeidsvoorwaarden die , na aanvaarding van de baan, afdwingbaar zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk bedankt voor u snelle reactie!
Dit is een bestaand probleem en is vorige week voorgevallen. Zoals u waarschijnlijk weet zijn er erg veel werkloze jonge piloten op dit moment. Deze piloten willen dolgraag vliegen en hebben hard moeten studeren om deze droom waar te kunnen maken. Vervolgens wordt er steeds vaker misbruik gemaakt van deze groep op diverse manieren. Bijna alle pas afgestudeerden hebben een forse studieschuld die op kan lopen tot enkele tonnen. Deze groep kan deze schuld alleen afbetalen door een baan als piloot te betrekken. Deze groep is daarom kwetsbaar en daardoor vatbaar voor deze oplichterij. De meeste betalen de rekening zonder klagen omdat er geen andere uitweg is, met het gevolg dat ze nog dieper in de schulden komen. Kunnen wij dit bedrijf wijzen op een wettelijke richtlijn?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag