Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Bijna een half jaar geleden ben ik uitgegleden over een mat. Er bleek water onder die mat te liggen. Het was in een winkel van een nederlandse winkelketen. Er stond in de winkel geen bord waarop stond dat men rekening moest houden met gladheid. Ik brak daarbij mijn bovenarm, die nog steeds niet goed en voldoende is genezen.
Via de vakbond zijn we verzekerd voor een letselschade-advocaat. Die vertelde mij vandaag dat de tegenpartij tot nu toe geen aansprakelijkheid wil erkennen, maar wel mijn onkosten wil vergoeden.
Ik ben het hier niet mee eens (wel met de vergoeding natuurlijk), want ik vind dat ik behalve de breuk ook meer letselschade heb opgelopen. En dat ik ook recht heb op een smartengeld vergoeding.
Inmiddels werk ik dus al een half jaar niet en moet ik mijn fysiotherapie kosten al zelf betalen.
Wat zijn mijn rechten in deze zaak en hoe krijg ik die? Als ik nu die onkostenvergoeding accepteer, heb ik dan nog recht op smartengeld?
Kan ik de tegenpartij dwingen om aansprakelijkheid te erkennen?
Ik kom er met de letselschade niet uit want ze houdt me niet voldoende op de hoogte. Ik heb gevraagd om een voorschot voor de gederfde kosten, maar niet als finale kwijting.
Wat kan/mag/moet ik nu verder?
Ik heb de bewakingsbeelden van bovengenoemde winkel (legaal) verkregen. En die zijn zeer duidelijk.

Wat een vervelende situatie. Ik wens u in ieder geval een spoedige herstel toe.
Als de tegenpartij aansprakelijkheid niet wil erkennen dan dient u aantoonbaar te maken dit dat wel het geval is, maar kunt u haar niet dwingen. Pas daarna kunt u uw (letsel)schade claimen als ook smartengeld. Als u nu de onkostenvergoeding accepteert dan kunt u in een later stadium nog andere letselschade claimen mits u in de tussentijd niet heb getekend voor finale kwijting. Ook kunt u als u niet tevreden bent met de huidige letselschade advocaat overstappen naar een andere letselschade specialist die u beter kan voorlichten en meer voor u rechten opkomt. Als u wilt kan ik u in deze zaak bijstaan. Neemt u daartoe direct en gratis contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Ten eerste wil ik u veel sterkte wensen met uw herstelproces.

Ik begrijp dat wederpartij de schade van u wil vergoeden zonder erkenning van aansprakelijkheid. Erkennen ze aansprakelijkheid dan moeten ze ook vergoedingen gaan betalen aan uw werkgever (netto loonkosten) en aan uw zorgverzekeraar.

Heeft uw letselschadespecialist een overzicht van uw schadeposten en bent u het daar mee eens of niet. Voor u is van belang om van wederpartij duidelijkheid te krijgen of zij alle schadeposten erkennen of dat ze bepaalde schadeposten niet willen vergoeden. In het laatste geval zal uw letselschadespecialist duidelijk moeten maken waarom ze die kosten niet wensen te vergoed.
Als wederpartij de aansprakelijkheid en bepaalde schadeposten niet gaan vergoeden dan kunt u een gerechtelijke procedure beginnen. Hiervoor kunt u vermoedelijk kosteloos gebruik maken van uw huidige advocaat terwijl u bij een andere advocaat daar een vergoeding voor moet betalen.

Mocht u verdere vragen hebben wat u kunt doen dan verneem ik dat graag van u.

Hopende u hiermee van dienst geweest te zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag