Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Bijna 2 jaar geleden heb ik de kozijnen laten vervangen in mijn woning. Ik ben echter niet tevreden over het werk van de aannemer en heb (samen met de rechtsbijstand) de aannemer al ingebreke gesteld. Verder hebben we al een onafhankelijke inspectie laten uitvoeren door de SKG (de aannemer is hierbij aanwezig geweest) waaruit blijkt dat de kozijnen niet aan de normen voldoet. Om nu een juridisch standpunt te kunnen nemen had de rechtsbijstand een offerte nodig van reparatie om zodoende een schadebedrag te kunnen bepalen. Die offerte heb ik inmiddels weten te bemachtigen maar voldoet niet aan de voorwaarden/wensen van de rechtsbijstand. Zodat ik nog een bouwkundig onderzoek moet laten uitvoeren. Daar de verjaaringstermijn nu begint te dringen. Begin ik het gevoel te krijgen dat de rechtsbijstand niet naar de rechter wilt stappen. Welke gegevens zijn nu daadwerkelijk nodig om deze zaak aan de rechtbank voor te kunnen leggen? en welke mogelijkheden zijn er eventueel nog met de huidige documenten?

Beste vraagsteller,
rechtsbijstandsverzekeraars willen per definitie niet naar de rechter stappen want dat is te duur. U moet de verjaring stuiten en overwegen de opdracht aan de verzekeraar in te trekken, zelf een dagvaarding te laten opstellen en uitbrengen. (zie het document zelf procederen bij de kantonrechter)In het Nederlandse recht geldt de vrije bewijsleer. Desnoods wil ik u helpen een dagvaarding op te stellen, gebruik daarvoor de direct contact knop.

Beoordeel dit antwoord:

Ik ben het niet helemaal eens met het advies van mevrouw Martens. Uw rechtsbijstandsverzekeraar moet u duidelijk aangeven welke wensen/eisen zij stellen aan een bouwkundig onderzoek. Zij moeten er ook voor zorgen dat de verjaring gestuit wordt. Bent u het niet eens met het standpunt van uw rechtsbijstandsverzekering dan heeft u het recht om op kosten van uw rechtsbijstandsverzekering een advocaat te vragen een advies uit te brengen.

Als u namelijk zelf besluit de opdracht in te trekken dan vervalt u recht op rechtsbijstand en moet u voortaan alles zelf betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Geachte vraagsteller,

Het antwoord van mevrouw Martens vindt ik ongepast. Het komt inderdaad wel eens voor dat een rechtsbijstandverzekering nog moeilijker doet dan de wederpartij, doch dat is gelukkig uitzondering. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit en werkwijze van juristen en advocaten zelf zou ik zo zeggen.

Verder sluit ik mij geheel aan bij het antwoord van de heer Martens.

met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
het is algemeen bekend, en er is ook onderzoek naar gedaan, dat deze verzekeraars eindeloos zaken rekken omdat ze het risico te groot achten dat de kosten de baten gaan overtreffen indien zij procederen. Om die reden is procederen vaak geen optie.

Beoordeel dit antwoord:

Ik ben het eens met de heren Wassink en Martens.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Juristen/ Advocaten

Allereerst hartelijk dank voor jullie snelle en vooral vele reacties. Het antwoord van Mr. Robert Martens is momenteel het meest van toepassing. Ik had mijn zorgen over de termijn aan de rechtsbijstandverzekering voorgelegd en die hebben mij medegedeeld dat ze deze termijn zelf in de gaten houden. De stappen die we tot nu toe ondernomen hebben zijn zover logisch geweest, alleen hier en daar minder succesvol dan verwacht. Ik zal dus verder de rechtsbijstand blijven vertrouwen en hoop op een goede afloop van de zaak.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag