Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Bij mijn werkgever heb ik voor de inrichting van het kantoor veel prive spullen ingebracht,van kunst voorwerpen tot computer en koffiemachine.wat moet ik doen om bij een faillissement mijn prive spullen erbuiten te houden.

Beste vraagsteller,
als u kunt bewijzen dat deze spullen van u zijn hebt u een bevoorrechte positie op de failliete boedel , maar beter is uw spullen voortijds in veiligheid te brengen. Zijn de goederen ook in de boeken ingebracht?

Beoordeel dit antwoord:

Is overigens wel bijzonder dat u de inrichting van uw kantoor bij uw werkgever inclusief computer zelf moet doen. Bij een faillissement kan dit vragen oproepen bij de curator die dit waarschijnlijk niet zonder meer zal accepteren.Laat de werkgever in ieder een papier tekenen waarin hij verklaard dat welke goederen van u privé zijn. Bewaar daarnaast de rekeningen van al die goederen zodat u kunt aantonen dat u ze betaald heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De inbreng van de goederen is een samenloop van omstandigheden, ik ben zelf kleiner gaan wonen waardoor er een overschot aan inrichting ontstond en mijn werkever is verhuisd naar een groter kantoor vandaar mijn inbreng, de computer is ontstaan door het feit dat er op dit moment geen middelen zijn voor de aanschaf van een nieuwe op de zaak.
wat betref bonnen is het lastig, er zijn een aantal voorwerpen waarvan de bonnen niet meer aanwezig zijn (ouder dan 10 jaar) b.v. een handgeblazen glaslamp uit venetie (kunst) die 10 jaar geleden door mij is gekocht voor 4000 euro. en zo zijn er nog een aantal van dit soort goederen.
Ik heb een lijst daarvan in de administratie en alle goederen gemerkt.


U mag alle privé goederen die bij de werkgever staan bij een eventueel faillissement meenemen. Ik adviseer u wel om de goederen tijdig weg te halen want als het financieel slecht gaat en de fiscus legt een bodembeslag dan loopt u de kans dat de goederen op die manier alsnog verkocht kunnen worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ok e.e.a. is mij nu duidelijk ik kan dan alert reageren. Hartelijk dank voor dit advies.


Als en faillissement nog niet aan de orde is kunt u notarieel of via een deurwaarder (is goedkoper) een process-verbaal laten opmaken waarmee wordt vastgelegd dat en welke spullen van u zijn & dat de werkgever dit erkend. U kunt alvast zelf een verklaring opstellen. Als er ooit een faillissement zou komen is daarmee duidelijk dat het uw rechten op uiterlijk datum PV zijn erkend. als er op die datum nog geen rëele vrees was voor een faillissement heeft een curator geen reden om de inhoud in twijfel te trekken. Als zo'n verklaring vlak voor faillissement wordt vastgelegd kan hij menen dat slechts de erkenning van de werkgever onvoldoende bewijst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag