Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste, vorige maand besloten mijn partner en ik na 13 jaar onze relatie (zonder samenlevingsovereenkomst, noch geregistreerd partnerschap) waarin wij 2 kinderen kregen (inmiddels 10 en 8 jr) te beeindigen. Wij zijn samen eigenaar van een koopwoning. Omdat de lasten van dit huis voor mij te hoog zijn en de noodzaak groot snel andere woonruimte te vinden voor mij en de twee kinderen heb ik een urgentieaanvraag lopen bij de gemeente.
Na 4 weken behandeltermijn kreeg ik een brief van de instantie die mijn urgentieaanvraag in behandeling heeft, waarin gevraagd wordt om aanvullende bewijsstukken.
Een van die stukken betreft een door ons beide ondertekend ouderschapsplan. Mijn vraag is of dit plan ook door de rechter bekrachtigd dient te worden of dat het afdoende is wanneer mijn expartner en ik de in het plan opgenomen afspraken overeenkomen en dit beide ondertekenen?
Wanneer het nl. ook nog via de rechter moet lopen, zal dit mijn aanvraag voor urgentie ernstig vertragen en dat is gezien de huidige onhoudbare situatie verre van wenselijk.
Alvast bedankt voor uw antwoord.

Nee, een ouderschapsplan behoeft doorgaans niet te worden bekrachtigd door de rechtbank nu het een familierechtelijke overeenkomst is en daarmee dus rechtsgeldig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag