Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Sinds 1 jan. 2012 werk ik bij een IT bedrijf en ik heb een contract voor onbepaalde tijd. 2 weken geleden heeft mijn werkgever mij op non-actief gezet en een overeenkomst voorgelegd: Ik word betaald tot 1 okt 2013, krijg 3300 bruto en er komt geen slechte referentie. De redenen voor het ontslag zijn slechte performance, te laat komen en te veel ziekmeldingen.
Dit is absoluut niet aktueel meer: mijn statistieken zijn redelijk tot goed en ik ben amper ziek of te laat. Ik ben op een verbeterplan gezet en deze is niet afgesloten, maar ook nooit verhoogd of iets dergelijks. Geen reden voor alarm.
Ik heb zelfs een mail van 3 weken geleden dat mijn directe manager mij promoot. Ik zou een backoffice in Polen gaan starten en dus promotie krijgen.

Na wat heen en weer gemail tussen de advocaat van mijn werkgever en mij met voorstellen heb ik nu wederom een bod.
9500 bruto, betaald tot 1 okt 2013 en een goeie referentie van de werkgever.

Ik heb geen rechtsbijstandverzekering, maar kan allicht met een advocaat en 1000 euro minder er meer uit halen. Bestaat er iets als prepaid-rechtsbijstand of kan ik alsnog nu een rechtsbijstand aanvragen?

Het laatste bod is tot 30 juli geldig, ondanks het idee dat ik er beter vanaf kom via de kantonrechter, ben ik eigenlijk ook blij als ik hiervan af ben, zodat ik weer werk kan gaan zoeken.
Mijn vraag is: wat is handig, heeft u tips, advies?


met vriendelijke groet,

Omdat een redelijke vergoeding van veel factoren afhankelijk kan zijn is het niet mogelijk in het algemeen een antwoord te geven op uw vraag. U kunt nu geen rechtsbijstandverzekering meer sluiten voor deze zaak Gezien uw inkomen komt u hoogst waarschijnlijk ook niet in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp. Er zijn juristen en advocaten, waaronder ik zelf, die bereid zijn om zaken tegen vaste tarieven af te handelen. Als u dat bedoeld met pre paid dan kunt u via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag