Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Beste rechtswinkel,

Mijn ex vriendin en ik zijn begin augustus uit elkaar gegaan, wij deelden gezamenlijk een auto, na keer op keer een discussie te hebben gehad over de auto heb ik in een vlaag van frustratie gezegd " hou de auto maar hij is vanaf vandaag van jouw". Tussen september en december heeft mijn ex vriendin 2 parkeer boetes veroorzaakt en heeft mij erop geattendeerd dat, gezien de auto nog steeds op mijn naam stond ik deze in de bus kon verwachten. De originele boetes heb ik inderdaad op de mat gekregen en dit dan ook gemeld aan haar. Zij heeft die boetes vervolgens mee genomen waarmee ik in de veronderstelling was dat ze die dan ook zou gaan betalen. Tot op heden heeft zij die boetes niet betaald en zijn logischerwijs dan ook verhoogd in bedrag.
Na haar nogmaals geïnformeerd wijst ze de boetes nu af als mijn probleem en gaat dan ook mij ervoor op laten draaien. nu heb ik haar nog 1 keer gevraagd ( dit staat vastgelegd via sms) of zij werkelijk waar mij wil laten op draaien voor parkeerboetes die zij veroorzaakt heeft. Haar antwoord hierop is "wat goed dat je het door hebt".

De kosten van de boete bedragen onderhand al € 201,-

Mijn vraag:
- is dit voldoende bewijslast om de boetes alsnog bij haar te verhalen? gezien de ter naam gestelde verantwoordelijk is voor de boete
- komen de kosten voor haar aansprakelijk willen laten stellen niet boven die € 201,- uit?

Reactie van de vraagsteller

P.s. ik heb rechtsbijstand verzekering


Ik adviseer u om de auto zo snel mogelijk over te schrijven.

U zult de boetes - als kentekenhouder - moeten betalen. Voor een vordering zult u moeten bewijzen dat u zelf niet gereden hebt toen de overtredingen begaan werden. Dat lijkt mij ondoenlijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag