Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste Rechtswinkel,

Ik moet binnen 3 weken mijn huis uit. Dat betekent dat ik wel tijdelijk bij vriendinnen hier en daar zou kunnen slapen maar dat ik geen inschrijfadres heb en dat is strafbaar. Ik heb geen familie in Nederland wel binnen de EU. Ik heb al mijn vrienden gevraagd om hierin eventueel te helpen tijdelijk maar iedereen zit of met particulier huur of met een koopwoning en zijn ze bang dat ze problemen hiervan krijgen dus staan er voor niet open. Wat moet ik nu doen? Ik zit op dit moment in de WV dus ik moet een inschrijfadres hebben maar heb niemand die mij zou kunnen helpen. :((( bij de gemeente zeiden ze dat ze niets voor mij kunnen doen
Ik weet echt geen uitweg... Zijn er andere instanties die mij hierin kunnen helpen?

Bedankt en vriendelijke groeten,

D

Moet u uw huis uit wegens verkoop door bank of na echtscheiding of wegens niet betalen van de huur? In de eerste gevallen: meld u aan bij een woningbouwvereniging als woningzoekend en vraag om een urgentie-verklaring, zodat u met voorrang een huurwoning krijgt toegewezen. Trouw betalen van huur is daarbij wel een voorwaarde.
Als u wegens niet betalen huur uw woning uit moet zou u kunnen overwegen om ouders te vragen op hun adres ingeschreven te mogen staan.
Er zijn ook mensen die een postbusadres hebben bij de dienst werk zorg en inkomen van hun gemeente voor hun uitkering. Maar daarvan weet ik niet hoe dit exact geregeled is en welke gemeenten daar juist wel of niet aan doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag