Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste Rechtswinkel,
Deze vraag beslaat 3 rijtjes eengezinswoningen en allemaal nieuwbouw. Ik en mijn linker buurman willen aan de tuin beginnen en wij zijn al zeker uit over wat wij willen hebben. Ik en mijn buurman zijn gericht op onze privacy. Wij willen allebei houten schuttingen hebben, maar de buurman van mijn buurman wil gaaswerk als schutting tussen mijn buurman. Wij willen dus geen basketbal veldje als achtertuin.
De vraag is, hoe kan mijn buurman dit oplossen? Ik begrijp dat hij dan zijn schutting op zijn erf moet plaatsen, maar wij weten allebei dat zijn buurman dan nooit een hekwerk gaat plaatsen. Dit is dan niet weer eerlijk qua kosten. Kan mijn buurman kosten verhalen of de buurman forceren zijn hekwerk te plaatsen die hij zo graag wil? Elk ander advies helpt.
Als extra, de andere buurman van de bewuste buurman gaat ook aan het hekwerk beginnen en waarschijnlijk zal deze tussenliggende buurman dus nooit voor zijn erfscheiding betalen en waarschijnlijk een extra brede tuin krijgen. Niet netjes, maar mag dit?

Geachte vraagsteller,

Uw buurman is verplicht mee te werken aan de oprichting van een in juridische termen 'scheidsmuur' (lees: erfafscheiding) en wel op de erfgrens. Beide buren dragen de helft van de kosten.

Gaaswerk is transparant en wordt niet gezien als scheidsmuur. Dit mede omdat het recht tot het optrekken van een scheidsmuur is gelegen in de waarborging van de privacy. Een transparante afscheiding dient deze privacy niet.

Een procedure is mogelijk, maar is kostbaar en doet de relatie geen goed. Ga eens in overleg met de buurman, met daarbij bovengenoemde argumenten. Wellicht dat hij dan inziet dat het anders moet.

met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag