Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


beste

Misschien kunt u mij helpen, ik ben zo onderhand radeloos.

Sinds eind november 2011 uit elkaar met mijn partner, 2 kinderen in het gezin 10 en 14. deze verblijven bij mijn ex.

Ik heb voor ogen gehouden ze niet op straat te zetten en na uit het uit elkaar gaan, mondeling afgesproken dat ze er kon blijven wonen met de kids, haar ingeschreven bij de woningbouw, en aangegeven dat ze moest gaan reageren op huurwoningen.

Zij had geen baan dus heb me uitgeschreven op het woonadres zodat ze een sociale uitkering kon aanvragen.

Sindsdien zwervende van vrienden naar familie etc.
om het weekeind heb ik de kinderen in het ouderlijk huis mijn ex vertrekt dan.

maart 2012
start betaling allimentatie €200,- voor beide kinderen.

april B&N advocaten scheidingspapieren ingevuld, en aangezien ik niet van mening was ten tijde van het scheiden dat mijjn ex zou gaan tegenwerken, heb ik in mijn convenant laten beschrijven dat,
ze actief op zoek moest gaan naar een woning, en dat ze mocht blijven wonen teneinde dat de woningbouw haar zou voorzien van een passende huurwoning.

inlogcode van de woningzoeker heeft ze daarna verandert zodat ik niet meer kan kijken of ze daadwerkelijk reageerd op huurwoningen, ze zegt van wel maar daar heb ik me twijfels bij.
Ze heeft een baan plus minus 85 uur per maand x netto €10,-
24juni officieel gescheiden rechtbank Utrecht

tot augustus alles betaald voor mijn ex en de kinderen omtrent de woning dus telefoon internet wegenbelasting van haar auto zorg etc etc. Daarna aangegeven dat ze beetje bij beetje zaken op haar naam moest gaan nemen en zo is dat toen ook gegaan. diversae discussies gehad over wat er nu in de allimentatie zou zitten? (ook daar heb ik nog tot op de dag van vandaag geen idee van )

nog steeds zwervende maar wel een nieuwe relatie :), maar toch nog steeds verblijf ik op verschillende adressen, en op het moment dat ik bij de ouderlijke woning kom omdat het mijn weekeind is, ontstaat er spanning waar de kinderen erg veel last van hebben.

Door alle sores van de scheiding is het ene kind jongen van 10 jaar aangemeld bij bureau jeugdzorg, en de andere een meisje van 14 praak met maatschappelijk werk op school. Leerresultaten zijn gekeldert onder het niveau en de kinderen zijn hier dus de dupe van onze scheiding. :(

Aangegeven bij mijn ex, school en maatschappelijk werk dat het het beste zou zijn als de woning verkocht zou gaan worden zodat mijn ex en de kinderen opnieuw zouden kunnen gaan beginnen met een schone lei zonder schulden.

Ik heb namelijk ook laten beschrijven dat alle schulden, ook degene voortgekomen uit het huwelijk voor mijn rekening komen. Ook dus de restschuld uit de hypotheek totaal straks bij verkoop woning €60.000,-.
De woning is wel mijn eigendom en staat qua hypotheek en eigendomspapieren op mijn naam

wat ik al aangaf nu is het april en heb op verschillende manieren aangegeven dat ik mijn schulden wil gaan wegwerken en de woning wil verkopen, de illusie dat de woning verkocht is binnen een jaar heb ik niet, dus heb haar gevraagd joh, wil je in ieder geval meewerken aan de verkoop van de woning? Daarop krijg ik als antwoord nee hoor het is mijn recht om hier te blijven wonen en ik ga er niet aan mee werken, jij hebt dit zelf zo gewild, en als je een bord in de tuin zet dat span ik een rechtzaak tegen je aan.

Nu heeft mijn ex weinig inkomen zodat ze pro deo kan procederen, terwijl ik dus geen mogelijkheid zie om op deze manier een advocaat in de arm te nemen. En ik intussen niet zo vermogend ben om een advocaat te bekostigen, ook hier zal ik weer een lening voor moeten nemen. Het rare is ik heb genoeg salaris maar houd niks over doordat ik het huis moet betalen alsmede allimentatie mijn zorg, verzekeringen, en een krediet van 20K. Ook betaal ik tot 1-7 de sporten van de kinderen nog. Dus hou per maand niks over en kan dus ook niet een woning gaan huren of kopen omdat ik nog met de andere woning zit.

Ook heb ik middels een mediator geprobeerd om de zaken bespreekbaar te maken, daar wil ze niet aan mee werken. Ik stuur haar nu sinds week 6 de huurwoningen waar ze op zou kunnen reageren, maar weet niet of ze dat ook daadwerkelijk doet.

Haar geschatte inkomen 850 euro salaris 240 euro kindgebonden buget en zorgtoeslag 200 allimentatie en dan kinderbijslag 175 per maand.

ik denk dat redelijkheid en billikheid hier ver te zoeken is, en ook is er volgens mij geen evenredigheid van woongenot, van de door mij betaalde woning

Kortom een heel verhaal, maar wil de volgende zaken realiseren.

verkoop woning (waardoor rust bij de kinderen)
verkoop van de woning (waardoor ik kan beginnen met betaling restschulden en mijn leven weer op kan pakken)
verkoop woning (geen plek voor nare herinneringen voor de kinderen)

Ik ben echt ten einde raad.

Beste vraagsteller,
de verkoop van de echtelijk woning valt onmogelijk af te dwingen daar u daarvoor een derde koper nodig hebt. Wel kan u een redelijke verkoopprijs afdwingen en vervangende toestemming van de rechter vragen als uw ex niet aan de verkoop wil meewerken. Een leegstaand huis moet ook betaald worden, en is kraakgevoelig.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste monique


Sorry ik begrijp je antwoord niet?

ik wil graag weten hoe of op wat voor manier ik mijn ex kan dwingen de woning te verlaten zodat ik het te koop kan zetten, want als ze erin blijft wonen, en stel ik zou het verkopen. Dan kan ik niet leveren omdat mijn ex er niet uit wil vanwege hetgene beschreven in het convenant. dan heb ik ook nog eens kans om een boete te krijgen van 10%

ik hoor graag even hoe of wat


alvast bedankt


Beste vraagsteller,
u kunt haar dwingen dat zij zich aan de afspraken in het convenant houdt, hier op uw verzoek ook bewijs van levert en u ook bij de rechter vervangende toestemming vragen indien zij niet meewerkt aan verkoop. U hebt dan een advocaat nodig.

Beoordeel dit antwoord:

Verkoop afdwingen via de rechter middels het convenant in de hand. U hebt daarvoor wel een advocaat nodig zoals mijn collega reeds vermeldde.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag