Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Mijn werkgever heeft aangekondigd teveel betaald salaris (~1000 euro) in te houden van mijn toekomstig salaris.

Het gaat hierbij om een maandelijkse crisistoeslag die ik een jaar kreeg en waar ik geen recht op bleek te hebben. Ik wisselde van dienstenpoule, waardoor het recht op deze crisistoeslag kwam te vervallen. Bij P&O was bekend dat ik van dienstenpoule wisselde. Dat de nieuwe dienstenpoule geen recht gaf op de crisistoeslag was mij niet bekend.

Heeft mijn werkgever het recht om 1000 euro van mijn salaris in te houden? Welke stappen kan ik ondernemen om dit voorkomen?

Ja als u geen recht had op de toeslag dan is die dus onverschuldigd betaald en kan de werkgever die terugvorderen. Wel moet de werkgever u een redelijke termijn bieden om dat bedrag terug te betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Robert Martens, bedankt voor uw snelle reactie. Over dit bedrag heb ik wel 420 euro belasting betaald. Hoe moet ik daarmee omgaan? Kan ik dat wel op de werkgever verhalen? Het is toch vreemd dat het mij geld zou kosten als PO&O een fout maakt.


Klopt u hoeft niet meer terug te betalen dan het bedrag dat u ontvangen heeft. Hoe dit fiscaal precies zit weet ik niet maar de afdeling PO&O hopelijk wel.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag