Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste, Mijn ex en ik hebben de kinderbijslag voor onze dochter altijd op een kinder/jongeren spaarrekening op haar naam gezet. Nu wordt ze over een paar dagen 18 jaar en wordt de kinder/jongeren spaarrekening omgezet in een spaarrekening waar zij de zeggenschap over krijgt. Volgens mij en ook de bankmedewerkers kan zij dat bedrag prima beheren. Ze is bijna 18 en heeft haar VWO examen op zak.
Mijn ex is het hier helemaal niet mee eens , dat zij dat geld krijgt. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat we een spaarrekening voor haar hadden, dat weet ze al van jongs af.
Mijn ex. heeft door het hebben van twee huizen grote geldzorgen. Ik ben bang dat hij het geld van de rekening haalt. Wat kan hij doen? Waar heeft mijn dochter recht op?
Er zijn 2 spaarrekeningen op haar naam. De eerste bij de Ohra waar ik geen zicht op heb en ook nooit van hem afschriften heb gekregen ook al heb ik daar vaak om gevraagd. Omdat ik het niet vertrouwde hebben we in 2004 een tweede spaarrekening geopend bij de RABO bank waar wij beiden tot haar 18de zicht en zeggenschap over hebben.
Op die eerste spaarrekening zou ruim 4000 euro staan zegt hij. Hij kan niets bewijzen maar zegt tegen zijn dochter dat het geld niet weg is. Ik denk dat hij het "geleend" heeft zonder mijn medeweten. Met het idee dat zijn huis al lang verkocht wou zijn. Wat kan ik doen om hier achter te komen.
Stel dat hij het "geleend" heeft, hoe komt dit dan op papier?
Ook de Ohra zegt dat het geld vanaf haar 18de van haar is maar kan mij niet zeggen of dat geld er nog is. Zij kunnen niets vinden en ik heb geen rekeningnummer.
30 juli wordt zij 18.

Uw dochter is eigenaar van het geld op beide rekeningen. Dat het beheerd wordt door de ouders met gezag is een tweede. Op haar 18e vervalt het ouderlijk gezag en kan zij beheren over het geld als heer en meester. Uw dochter kan zelf de rekening leeghalen, maar u ook als u gemachtigd bent. De andere rekening is wat mistig. Als u alleen hebt gehoord van het bestaan dan is dat onvoldoende om dat aan te pakken. Het is dan een gerucht. Niet meer en niet minder.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste,
Dank u wel voor het snelle antwoord. De bankmedewerkers hebben dus gelijk.
De andere rekening hebben we geopend kort na haar geboorte , daar was ik bij.
Hij zegt dat de rekening nog bestaat maar komt niet met bewijzen.
Soms heb ik zin hem aan te geven bij de belastingdienst wegens het nemen van een schenking en daar moet dan natuurlijk belasting over betaald worden. Maar dat zal ik niet doen hoor, dat wil ik niet naar mijn dochter.


Veel succes.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag