Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste mensen,
mijn huis is verkocht volgende week is de overdracht. de overwaarde en de kosten moeten volgens afspraak verdeeld worden fifty fifty. Nu zegt mijn ex dat ze het geld in depot laat zetten omdat ik de enof rekening nog niet op mijn naam heb gezet. Ze zegt dat ze anders niet akkoord gaat met fifty fifty maar naar ratio. Ze heeft minder inkomsten. Kan ze dit zomaar doen? En wordt dan het totale bedrag in depot gezet bij de notaris. help!!!

Als uw ex niet meer op de en/of rekening wil staan dan kunt u toch aan de bank vragen om de rekening om te zetten op uw naam. Als mede rekeninghouder blijft zij mede aansprakelijk voor tekorten op die rekening en ik kan mij voorstellen dat ze dat niet wil.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er staat daar een bedrag open wat ik met het vrijgekomen bedrag wil aflossen.
Maar staat dit niet los van de verkoop van het huis?
Mijn vraag is dan ook of ze zomaar kan zeggen ik ga niet akkoord met een fifty fifty verdeling.
Ze wil wel fifty fifty van de opbrengst maar de losten naar ratio.
Kan ze dit zomaar doen?


Ik ging er van uit dat u afgesproken heeft dat u de en/of rekening op uw naam zou laten zetten en dat nog niet gedaan had. Als dat zo is zult u die afspraak moeten nakomen. Als u onderling er niet uitkomt hoe de verdeling moet plaatsvinden dan kunt u dat voorleggen aan de rechter.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de reactie. Ik begrijp dat ik mijn afspraak moet nakomen.
Mijn concrete vraag hierin is, kan mijn ex nu ineens zeggen
Ik ga niet meer akkoord omdat de rekening nog niet omgezet is?
Mevrouw komt zelf haar afspraken niet na, heeft het hele huis leeggehaald,
Zelfs de kinderbijslag ingepikt ondanks de kinderen bij mij wonen,


Blijkbaar komt u er onderling dus niet uit hoe alles verdeeld moet worden. Daarom kan uw ex inderdaad weigeren om akkoord te gaan met de verdeling 50/50 omdat dit onderdeel is van meerdere afspraken die nagekomen moeten worden. Daarbij komt dat het geld niet weg is maar in depot komt bij de notaris tot u er uit bent hoe alles afgewikkeld moet worden. Ik adviseer u dan een advocaat in te schakelen zodat u zo nodig in een procedure kunt proberen uw gelijk te halen. Voor verdere informatie kunt u ook contact opnemen met het juridisch loket in uw regio.

Beoordeel dit antwoord:

Wat u beschrijft is hoe vervelend ook wel een beeld dat men in de echtscheidingspraktijk vaker voorbij ziet komen. Niet met de ander en niet zonder de ander kunnen vertaalt zich vaak in "ingewikkeld gedrag". Dit soort problemen zijn oplosbaar. Neem of ieder een eigen advocaat of vraag een advocaat om u gezamenlijk bij te staan. Desgewenst kan ik een gespecialiseerde kantoorgenoot vragen of zij u wil bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor u reactie, alles is al vastgelegd bij
Een advocaat. Wij zijn al officieel gescheiden
Sinds December.


Als alles is vastgelegd dan moeten beiden partijen die afspraken nakomen. Levert dit problemen op omdat een van de partijen de afspraken niet nakomt of de afspraken toch niet duidelijk zijn dan is het verstandig om hierover te overleggen met elkaar. Lukt overleg niet schakel dan een advocaat in om zonodig via de rechter tot een oplossing te komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag