Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste mensen,

Even een vraagje.
Wij willen een schoolreunie organiseren en mogen dit waarschijnlijk in het betreffende schoolgebouw houden, helemaal super natuurlijk wel heeft het schoolhoofd te kennen gegeven eventuele schade op de organisatie (drie personen) te verhalen.
Op zich vrij aannemelijk maar wat als een van de gasten gek gaat (doen we hebben de meesten al meer dan 20 jaar niet gezien dus je kent niemand) en erge schade aanbrengt.
Kunnen wij door middel van uitsluiting in de uitnodigingen en vermeldingen op de entree ons indekken en schuift de clame dan door naar de veroorzaker, of blijven wij altijd aansprakelijk?? En wat als de veroorzaker onbekend blijft?
Zijn er misschien ook verzekeringen die je voor zo iets af kan sluiten???

Als u het feest organiseert zal bij schade de school eerst bij u aankloppen. U en de school kunnen naar de veroorzaker gaan om de schade te verhalen maar u blijft aansprakelijk. Als de veroorzaker onbekend is dan bent u aansprakelijk. U kunt een evenementenverzekering sluiten voor dit soort feesten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte heer,

Bedankt voor uw reactie.
Dat wordt dus een tapje en plastic bekertjes ipv kratjes bier we gaan zoveel mogelijk risico's uitsluiten.
Een evenementenverzekering weegt in dit geval niet op tegen de risico's, net gekeken en echt financieel niet haalbaar voor zo'n klein groepje mensen.
Ben eerlijk gezegd wel verbaasd dat het op deze manier werkt en ben er haast zeker van dat zeer weinig mensen hier bij stil staan als ze zoiets organiseren.
Tja, toch weer jammer dat ik me nu niet meer in onwetendheid kan dompelen.
Nogmaals mijn dank.

Vriendelijke groet,



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag