Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Beste meneer / mevrouw,

op 25 maart 2011 werd ik staande gehouden. Ik reed op een 80 weg na correctie 98. Echter vertelde de beste agent dat er op een klein gedeelte van de afgelegde weg borden stonden mbt wegwerkzaamheden waar ik op dat moment maar 50 kmph mocht. Conclusie 48 kmph te hard bij wegwerkzaamheden.

Dit is gebeurd op 25 maart 2011.

Nu kreeg ik 6 juni 2013(!), een brief binnen dat ik me moet melden voor een OM zitting.

Mijn vraag is het volgende:

Ik begrijp dat ik alsnog een geldboete krijg. Zal ook niet zeuren over het feit dat er niemand aan het werk was op dat moment. Tuurlijk had ik op moeten letten.

Echter ben ik bang dat de ovj ook een rijontzegging zal eisen. Maak ik kans als ik aangeef dat ik 2,5 jaar niet echt een redelijk termijn vind om dit te vorderen? In 2,5 jaar is mijn leven van een student (die prima zonder rijbewijs kon) verandert naar een werkend persoon met een baan als vertegenwoordiger.

Beste vrager,

De overschrijding van de redelijke termijn (twee jaar) voor de verdere vervolging en het feit dat u uw rijbewijs nodig heeft voor uw werk, zijn goede argumenten, waarmee het OM rekening moet houden bij het strafvoorstel. Ik adviseer u om alles wat boven een geldboete uitgaat, te weigeren. Bij weigering van het voorstel volgt een gang naar de rechter (en in het geval dat een strafbeschikking wordt opgelegd staat verzet open). Is het voorstel onacceptabel, dan raad ik u aan een advocaat in te schakelen. Die kan de stukken opvragen en goed adviseren. Veel hoeft dat niet te kosten; afhankelijk van uw inkomen kunt u daar gunstige afspraken over maken. Succes ermee.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag