Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste lezers,
Tot voor kort zagen wij onze droomhuis te koopstaan, we hebben deze ook gekocht ondervoorbehoud met verlopige koopcontract, deze loopt a.s 17 juni 2013 af en dan ben ik geboden aan de koop, Tot onze verbazig bij hyphoteek aanvraag kwam naar voren dat wij BKR geregistreerd stonden. Hiervan waren wij echter niet van op de hoogte, er is fraude gepleegd met de persoonlijke gegevens men heeft op onze naam spullen besteld bij de verhuizsendkrediet's en we liepen een bij de incasso waar wij ook niets van weten, (necremann) we hebben direkt aktie onernomen en contakt gezocht met de incasso en Necermannm , necermann geeft aan dat zij alles uit handen hebben gegeven naat de incasso, hier is uit gebleken dat er spullen naar ander adres zijn geleverd in 2006 , waar wij niets van weten sterker wij hebben nooit een schrijven ontvangen van de incasso hierover , we hebben bij de gemeente GBA uitrekesel laten draaien waaruit moet blijken dat wij nooi op een anders adres hebben gewoont, nu is de incasso aan het uitzoeken.Bij ons loop de spanning er op als de verkopende partij niet de koopcontrackt uitsteld. het kan nog wel 2 weken duuren zet men het is kwesti in de systeem duiken en je heeft een overzicht lijkt mijn.

U lijkt het slachtoffer te zijn van identiteitsfraude. Via deze link kunt u zien wat u het beste kunt doen: http://www.overheid.nl/identiteitsfraude/identiteitsfraude-melden

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

heb ik al ondernomen. het is nu puur afwachten met spanning het het duurt zo lang dan om je zelf te bewijzen dat je onschuldig bent.




In aanvulling op het advies van mijn collega het volgende: u zult richting de verkoper de nodige actie moeten ondernemen i.v.m. de aflopende termijn van financiering.
Of u regelt tijdig uitstel, of u overlegt tijdig per aangetekende brief kopieën van deze stukken en van zo mogelijk minimaal 2 afwijzingen van hypotheek en u beroept u daarbij op de ontbindende voorwaarde van financiering. Een verkoper in deze tijd zal u normaliter graag uitstel geven, zeker in deze situatie.

Mocht u hulp nodig hebben, kunt u vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere juristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.

Beoordeel dit antwoord:

Een BKR-registratie kunt u aanvechten. De BKR heeft duidelijke regels over wanneer een registratie wel of juist niet wordt gehandhaafd of geschrapt. U kunt dat reglement opvragen en een verzoek doen tot schrappen van de registratie. In ieder geval theoretisch kunt u dat zelf, maar als u niet zo'n papieren tijger bent kan het verstandig zijn daartoe een advocaat of jurist in te schakelen.
Ik begrijp dat de timing van correctie BKR en financiering woning een issue is. Vorenstaande lijkt me in combinatie met het advies van mijn collega mw. Doomernik over benaderen koper voor verlenging termijn, een praktische aanpak.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag