Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste lezer,

Mijn dochter hefet zich een maand geleden opgegeven voor een cursus die op 1 september begint. Ze heeft het inschrijfformulier ondertekent en heeft ingestemd met hun algemen voorwaarden dat ze na ondertekening verplciht is om het volledie cursusgeld te betalen tenzij binnen 10 dagen opzegt. Ze wil er nu toch onderuit omdat ze geen geld heet om de cursus te betalen. Ze heeft het inschrijvingsgeld nog niet betaald en ook nog geen cursusgeld. Ik heb gehoord dat juridisch ze er onderuit moet kunnen komen. is dat nu waar of niet. Kunnen we nog wat doen of zit ze er inderdaad aan vast.

Beste vraagsteller,
er zijn verschillende wijzen waarop uw dochter van de overeenkomst af kan komen. Maar het gemakkelijkst zou zijn als dit op grond van de overeenkomst of direct via de wet mogelijk is. In de overeenkomst moeten de bepalingen de annulering mogelijk maken, maar let op eventuele afkoopsommen! In de wet is bepaalt dat er bedenktijd is bij koop op afstand. Ook is het mogelijk dat uw dochter zo jong of de cursus zo duur, of een combinatie daarvan, dat u de rechtshandeling kan vernietigen op grond van het feit dat u geen ouderlijke toestemming hebt gegeven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Monique, ouderlijke toestemming is niet aan de orde, ze is ouder dan 18 jaar. Inde overeenkomst stond een bedenktijd van 10 dagen, die is verstreken. Er stond niets over annulering allen dat na inschrijving het volledige cursusgeld verschuldigd is. Dus ik begrijp dat er niets aan te doen is?


Beste,
als de overeenkomst op internet is geboekt moet er voldaan zijn aan de volgende voorwaarden van artikel 46 lid c anders heeft uw dochter een opzegtermijn van 3 maanden. Dat is dus alleen voor de koop van een cursus op afstand , internet, tv, telefoon.
Wat staat er in de voorwaarden over annuleren buiten de annuleringsperiode?

Beoordeel dit antwoord:

De regels voor een electronische overeenkomst en voor een overeenkomst op afstand bieden mogelijkheden om onder ene contract uit te komen, maar aleen als via een callcentrum of het internet is geboekt.

Als uw dochter jonger is dan 18 jaar, kunt u ook een beroep doen op de minderjarigheid van uw dochter. In dat geval meldt u als moeder dat zij als minderjarige nog handelingsonbekwaam is, dat u niet instemt met het boeken van de cursus en dat u de overeenkomst om die reden vernietigt. Daarbij kunt u zich dan beroepen op de artikelen 3:32 lid 2 en 1:234 Burgerlijk Wetboek.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag