Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste juristen,
Mijn vijf broers hebben van mijn ouders het ouderlijk huis gekregen, dus er zijn vijf eigenaren. Een broer zei het te willen kopen maar heeft de andere broers geen geld ervoor gegeven. Hij noemt zichzelf de eigenaar en geeft ook geen inzicht in de stand van zaken. De broers hebben ooit wel iets getekend maar weten niet meer wat er precies in stond.
Kan er nog iets gedaan worden? Bijvoorbeeld dat hij zijn broers alsnog betaald.
Bij voorbaat dank.

Dat is moeilijk te zeggen op basis van uw informatie. Bij het kadaster kan worden gecontroleerd wie eigenaar is van het huis en wat er voor betaald is. Ook kunt u proberen te achterhalen wat de broers getekend hebben want dat papier is ook van groot belang.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Heer Martens hartelijk dank voor uw antwoord. Ik merk aan uw reactie dat ik niet volledig ben geweest. Het perceel + huis ligt in Paramaribo, Suriname. Ik probeer al enkele maanden informatie van het kadaster in Suriname te krijgen, tot nu toe zonder succes. De papieren die de andere broers hebben ondertekend, heeft in Nederland plaats gevonden. Ik vermoed dat het rechtsgeldige stukken zijn, want de bedoeling was dat hij zijn andere broers zou uitkopen.


Tsja zonder stukken is het moeilijk om te kunnen oordelen over deze zaak. Zeker om dat u aangeeft dat het rechtsgeldige stukken zijn is het ook maar de vraag of er iets fout is gegaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag