Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste juristen,
Mijn ex en ik zijn sinds twee jaar uit elkaar. Sinds die tijd staat ons huis ook te koop.
We hebben allebei onvoldoende inkomen om de woning los van elkaar te behouden. Het resultaat van een inkomenstoets wees dan ook uit dat we in aanmerking komen voor kwijtschelding van een eventuele restschuld (NHG). We zijn al aardig wat gedaald qua vraagprijs, maar helaas is het nog steeds niet verkocht.
We hebben inmiddels allebei een nieuwe partner en hebben dus qua woning dubbele lasten.
Mijn ex-partner kan de hypotheek inmiddels steeds lastiger betalen en begint bij mij een schuld op te bouwen, omdat ik delen voorschiet. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Ik wil uiteindelijk natuurlijk dat geld terug en mijn reserve is ook niet eindeloos.
Ik vind dit erg lastig, omdat we allebei hoofdelijk aansprakelijk zouden zijn. Geldt dat trouwens ook als je uit elkaar bent?
Hoe ga ik ermee om als hij de lasten straks helemaal niet meer kan betalen? Hoe kan ik dit het beste indekken?

U blijft hoofdelijk aansprakelijk ook als u uit elkaar bent. U zou kunnen proberen extra inkomen te krijgen door de woning tijdelijk te gaan verhuren. U kunt daarvoor een vergunning vragen bij de gemeente. Voor wat de betreft de schuld van uw ex leg dat in ieder geval goed vast wat er geleend wordt en hoe dit terug wordt betaald.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag