Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste Juristen,

jaar geleden aangereden met fiets door auto terwijl ik op voorrangsweg reed en tegenpartij bekende. nu wil zijn verzekeraar niet alle ziekenhuis kosten betalen. dit geven ze op als reden : 1: wat zouden de kosten voor eigen rekening in de situatie ZONDER ongeval zijn geweest? en 2. wat zijn de kosten in de situatie MET ongeval geweest?
3. het verschil tussen 1 en 2 is de schade.

in mijn oogoptiek kan dit niet waar zijn en heb ik recht op alle ziekenhuiskosten door toedoen van een ander.

Klopt hun uitleg. ik ben van meening van niet.

ik hoor graag jullie meening

Geachte vragensteller,

Het klopt dat uw schade moet worden berekend op basis van het verschil tussen de situatie zonder en met het ongeval. Het verschil tussen beide betreft uw schade. De verzekeraar moet daarom alle ziekenhuiskosten betalen die u als gevolg van het ongeval heeft moeten maken. Zonder ongeval had u deze kosten niet gehad.

Omdat u letsel heeft opgelopen is het verstandig een letselschadespecialist in te schakelen. Dat is een jurist/advocaat die gespecialiseerd is in de behandeling van letselschade. Deze kan het standpunt van de verzekeraar beoordelen en namens u onderhandelen over uw schade.

Omdat de tegenpartij aansprakelijk is, moet de verzekeraar ook de kosten voor juridisch hulp betalen. Het inschakelen van een letselschadespecialist kost u in principe niets.

Mocht u dat wensen, dan kan ik u bijstaan bij het verhalen van uw schade. Als letselschadespecialist heb ik vaak te maken met vergelijke situaties. U kunt via de knop direct contact, contact met mij opnemen.

Veel succes!



Beoordeel dit antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Ik begrijp dat u al jaren geleden slachtoffer bent geweest van een ongeval en dat verzekeraar (wederpartij) uw medische onkosten niet wenst te vergoeden.
U dient als eisende partij te bewijzen wat uw schade (de medische en financiele gevolgen)als gevolg van het ongeval is geweest en wederpartij zal dan uw onkosten moeten vergoeden. Mocht wederpartij kunnen aantonen dat er een andere oorzak zou kunnen zijn geweest waardoor u een gebruik heeft moeten maken van een medicus dan zullen ze dat zeker gebruiken als argument dat ze niet alle onkosten van u dan hoeven te vergoeden.
Hopende u hiermee van dienst geweest te zijn en mocht er nog verdere vragen zijn dan vernemen we dat graag van u.



Beoordeel dit antwoord:

De verzekering moet alle schade betalen die u heeft geleden door het ongeval. Dus ook alle ziektekosten. Probleem kan zijn als er discussie is over de vraag of door u gemaakte ziektekosten een gevolg zijn van het ongeval. Dat is volgens mij wat de verzekering bedoeld. U zit dan helaas in de positie dat u aannemelijk moet maken dat alle ziektekosten een gevolg zijn van het ongeval. Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord. De kosten van rechtsbijstand is schade die ook verhaald kan worden op de verzekeraar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag