Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste,

Indien er een ongeluk op de werkvloer of onder werktijd plaatsvind. Zijn de medische kosten die dan gemaakt worden voor mijn eigen rekening (eigen zorgverzekeraar) of is mijn werkgever verplicht deze te betalen? Moet hij hiervoor verzekerd zijn? En indien hij de verplichting niet heeft, kan ik daar dan wel een beroep op doen?
Mvg

waarschijnlijk kan dat
als u daarbij hulp nodig heeft
kan ik u daarbij gratis helpen

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,

In beginsel dient u uw zorgkosten bij uw eigen verzekeraar in te dienen. Normaal zal uw zorgverzekeraar de vergoede kosten verhalen op de aansprakelijke. Nu de aansprakelijke uw werkgever is, mag de verzekeraar dit niet (art. 7:962 lid 3 BW).

Indien u zelf schade hebt geleden, waaronder het eigen risico van de verzekering, dan kunt u deze mogelijk wel verhalen. Of dit lukt hangt af van de omstandigheden van het geval. Als werknemer moet u kunnen aantonen dat u schade hebt geleden in de uitoefening van uw werk. Vervolgens moet uw werkgever aantonen dat hij alles in het werk heeft gesteld om een ongeval te voorkomen. Kan de werkgever dit niet aantonen dan is hij aansprakelijk.

Mocht u bij het verhalen van uw schade hulp nodig hebben, hetgeen aan te bevelen is, dan sta ik u graag bij. U kunt contact met mij opnemen via "direct contact".

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag