Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,


ik verhuur mijn woning ivm de leegstandwet. Per 1 Juli heb ik een nieuwe huurder.

De huurder heeft voor de maand juli betaald en bijna de helft van de borg (in het contract staat in 2 termijnen). De huurder heeft zich per 2 juli in de gemeente op dit adres ingeschreven.
De huurder heeft g/w/l niet geregeld en ik betaal nu nog de voorschotten. (ik heb samen met hem de meterstanden opgenomen en we hebben dit ondertekend)

In het huurcontract staat alles zwart op wit en hij komt de afspraken niet na. Hij heeft buiten de betalingsachterstand die hij nu al heeft ook het te koop bord verwijderd.

Ik probeer de huurder telefonisch te pakken te krijgen, maar dit zonder resultaat.

De vergunning loopt tot 1 dec 2013, ik kan deze nog verlengen met 3 jaar, maar wil dit met deze huurder niet.


Wat kan ik doen? Hoe kan ik de huurder eruit krijgen of zorgen dat hij betaald?

met vriendelijke groet,



Om te beginnen moet u direct de g/w/l leveranciers opzeggen en de meterstanden doorgeven.
Verder moet u huurder per aangetekende brief sommeren om alsnog de huur en borg te betalen, aan te geven dat binnenkomende betalingen eerst in mindering worden gebracht op de nog te betalen borg (ook al vermeldt huurder iets anders bij de betaling), en het bord terug te plaatsen.
Zodra huurder 3 maanden huurachterstand heeft kunt u een jurist inschakelen om een kort geding te beginnen voor ontbinding en ontruiming. Ik heb hier veel ervaring mee.

En voor welke termijn heeft u verhuurd? Overigens: de Leegstandswet is gewijzigd: een nog lopende vergunning hoeft niet meer te worden verlengd, maar geldt alsnog voor 5 jaar.

U kunt voor hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere huurrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag