Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,
Ik krijg een andere functie aangeboden doordat mijn functie is vergeven aan een oudere medewerkster die aan mij rapporteerde. Reden is dat er een grotere groei gewenst is. Ik heb over het afgelopen jaar met de marketing cijfers 27% groei laten zien wat boven het target van 25% groei lag. De nieuwe functie die mij wordt aangeboden rapporteert aan de oudere medewerkster en dus niet meer aan de VP Marketing. Ik behoud wel mijn titel, salaris en krijg 5000 RSU's additioneel indien ik blijf. Kan ik de functie weigeren opdat ze mij ontslag aanzeggen en ik een afkoopregeling eis? Reden om te weigeren is het feit dat ik dit niet goed op mijn CV kan verwerken voor mijn verdere carrière en ik het ook niet eens ben dat ik de functie niet heb behouden omdat ik altijd bovengemiddelde groei hebben laten zien.

Als u de functie weigert dan moet de werkgever kiezen om of u in de oude functie te handhaven dan wel de arbeidsovereenkomst te beeindigen. Beëindigen van de arbeidsovereenkomst kan op vier manieren.
- Ontslag op staande voet omdat u weigert de nieuwe functie te aanvaarden.
- Met wederzijdse toestemming in de vorm van een vaststellingsovereenkomst
- Via een ontslagvergunning van het UWV. Wordt die verleend dan krijgt u in beginsel geen ontslagvergoeding.
- Door een ontbindingsbeschikking van de kantonrechter. In dat geval kunt u een ontslagvergoeding vragen.

U loopt overigens wel enig risico dat u een korting krijgt op of zelfs geen ww uitkering krijgt als het een passende functie is en u weigert die functie.

Ik adviseer u om juridische hulp in te schakelen. U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag