Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


beste,

Ik heb sinds 2002 een contract bij een supermarkt voor onbepaalde tijd (40 uur per week). Hierop is de CAO levensmiddelenbedrijf van toepassing. Nu willen ze de senioren weg hebben omdat we te duur zijn (ik ben uit 1958). Hiervoor hebben ze ons 2 dingen aangeboden: of ik kan kiezen dat ik uren inlever (met kans dat het in de toekomst ook weer wordt verminderd) of ik kan instemmen met ontslag, waarbij ik recht op ww houd en een bonus krijg van 15.000 euro (wat niet eens een jaarsalaris is). Mocht ik hier niet voor kiezen, dan kan ik worden overgeplaatst, dan kunnen mijn werktijden worden aangepast (wat ik raar vind omdat mijn uurloon, ongeacht op welk tijdstip ik werk, toch hetzelfde blijft dus dit zou puur pesterij zijn) of het hoofdkantoor grijpt in.

Nu is mijn vraag of ze dit zomaar kunnen maken? Ik werk hard, mijn inzet is groot dus over mijn werkzaamheden is niets op aan te merken, alleen mijn leeftijd. Zij beweren dat het door de crisis komt en dat ze daarom moeten korten op de oudere werknemers. Mijn man werkt in de bouw via een uitzendbureau waardoor het vaak voorkomt dat er geen werk is, dus we zijn redelijk afhankelijk van mijn vaste loon iedere maand. Om deze reden wil geen uren inleveren of ontslag nemen omdat we mijn loon hard nodig hebben om de maand door te komen. Mogen zij mij dan zomaar naar een vestiging overplaatsen die onredelijk ver van mijn woonplaats ligt? of mij ineens snachts laten werken?

Alvast bedankt voor de hulp!



Een lastige situatie en ondoenlijk om u in een mailtje van goed advies te voorzien. U kunt met een arbeidsrechtjurist uw kwestie beter persoonlijk bespreken. Als u wilt dat ik u bijsta, dan kunt u contact opnemen.



Beoordeel dit antwoord:

Een werkgever kan niet zo maar uw arbeidstijden of arbeidsvoorwaarden, zoals de vestiging waar u werkt of de tijden waarop u werkt veranderen. Ze kunnen u ook zeker niet zo maar ontslaan. Maar gezien uw verhaal speelt er blijkbaar behoorlijk wat dus is het misschien verstandig om met een juridisch deskundige uw situatie te bespreken.
Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag