Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Beste,

ik heb een paar dagen geleden een aanrijding gehad waarbij ik en nog 2 personen in de auto zaten, we hebben hier allen nekklachten aan overgehouden. Nu is het zo dat ik mijn rechtsbijstand heb gebeld en die heeft mij laten weten dat een letselschadebedrijf mij binnen een paar dagen op belt en het verder afhandelt.

Ik heb mijn vriend die ook in de auto zat tijdens het ongeluk hiervan op de hoogte gesteld, hij vertelde mij dat het niet hoeft om mijn rechtsbijstand en letselschadebedrijf in te schakelen omdat hij al een andere letselschadebedrijf heeft ingeschakeld en dat ze met mij ook contact opnemen. Moet ik nu mijn rechtsbijstand of letselschadebedrijf opbellen dat het al in handen is bij een ander bedrijf of is het verstandig om bij mijn eigen rechtsbijstand te blijven?

Met vriendelijke groet,

Allereerst van harte beterschap! U bent vrij om het bureau te kiezen waar u het beste gevoel bij heeft. Wel is het verstandig om een bureau te kiezen dat het Keurmerk Letselschade heeft. U bent dan verzekerd van goede deskundige hulp. De kosten van het bureau komen voor rekening van de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker. Het bureau kan deze kosten verhalen. In feite is de keuze dus aan u. Zorg alleen dat u wel uw zaak uit handen geeft aan een goed bureau. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met mij opnemen. Wij hebben het Keurmerk Letselschade en zelf werk ik al 23,5 jaar in deze branche.

Beoordeel dit antwoord:

Op de eerste plaats wens ik u een snel en volledig herstel.

Als de tegenpartij fout was dan kunt u alle schade die u heeft geleden verhalen op die tegenpartij. Maar als inzittende kunt u zo nodig uw schade ook verhalen op de bestuurder van de auto waarin u zat. Vaak hebben mensen een inzittendeverzekering.
In de wet is bepaald dat degene die aansprakelijk is voor uw schade ook de kosten van rechtsbijstand moet betalen. Het kost u dan niets om uw schade te verhalen. Omdat het niets kost kunt u vrij kiezen of u bij uw rechtsbijstandsverzekeraar blijft of een ander bedrijf inschakelt. Vaak is het wel makkelijk als u bij een bedrijf zit dus ik kan mij voorstellen dat u er voor kiest voor het zelfde bedrijf als uw vriend. Maar zorg er dan wel voor dat u goede afspraken maakt en er dus zeker van bent dat u echt helemaal niets hoeft te betalen en uw volledige schade verhaald wordt. Er zijn namelijk bedrijven die werken op basis van no cure no pay en dan hoeft u vooraf niets te betalen maar moet u een deel van de schade aan hen betalen terwijl dit niet nodig is.
Overigens heb ik ook ruime ervaring met letselzaken en desgewenst ben ik graag bereid om u en uw vriend bij te staan. U kunt hierover gratis en vrijblijvend contact over opnemen met mij. En ik garandeer u het kost u niets want ik verhaal mijn kosten in uw geval bij de tegenpartij of de verzekering daarvan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag