Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Ik heb een aantal maanden geleden een contract getekend voor bepaald tijd van 1 jaar. Inmiddels heb ik een nieuwe baan aangeboden gekregen, betere salariƫring, beter toekomst perspectief betere werkomgeving enz. ik dan ook akkoord met dit aanbod gegaan. Ik kan bij deze nieuwe werkgever direct aan de slag en dat wil ik ook. Probleem is dat mijn huidge werkgever mijn contract niet wilt ontbinden aangeeft opzoekt te gaan naar iemand anders en dat ik maar af moet wachten of het contract eerder word ontbonden of dat ik het uit moet dienen. Wat adviseert U mij te doen?

Staat er in uw arbeidsovereenkomst geen mogelijkheid van tussentijdse opzeggen? Zo ja dan kunt u opzeggen met inachtnemening van een opzegtermijn van 1 maand. Is die mogelijkheid er niet en wilt u geen risico lopen dan kunt u zelf ontbinding vragen van de arbeidsovereenkomst bij de kantonrechter. Duurt u dat te lang en dan kunt u opzeggen en afwachten of uw werkgever verdere actie onderneemt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste,

Over tussentijds opzeggen en opzegtermijn word er niet gerept in mijn contract, niet in het bedrijfshandboek en er is mondeling niks over gezegd tijdens contractbespreking. Wel verwijst het contract naar CAO kleinmetaal. Bedankt voor uw zeer snelle reactie!


Als het niet overeengekomen is zit u wettelijk vast aan de arbeidsovereenkomst tot de laatste dag van de termijn. In de CAO staat niets over de mogelijkheid van tussentijds opzeggen. Alleen staat er in artikel 16 dat u op kunt zeggen met inachtneming van de wettelijke opzegtermijn. Dus misschien moet u gewoon blufpoker spelen en de werkgever er op wijzen dat op grond van artikel 16 van de CAO u op mag zeggen met inachtnemening van de opzegtermijn van 1 maand.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag